avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Skatteverket gör besök

17-06-2019 13:41 (Uppdaterad 19-06-2019)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 684 Visningar

Skatteverket får besöka en byggarbetsplats för att kontrollera att de som utför arbete där finns antecknade i personalliggaren. Personalliggaren ska finnas tillgänglig vid besöket. Vid besöket får Skatteverket kontrollera identiteten hos dem som utför arbete på byggarbetsplatsen. Skatteverket får ta ut en kontrollavgift om du inte fört personalliggare. Skatteverket kan även ta ut en avgift om personalliggaren inte är förd på rätt sätt eller om den inte finns tillgänglig vid besöket.

 

Kontrollavgiften är 12 500 kronor plus 2 500 kronor för varje person som inte är upptagen i personalliggaren men som bedöms vara verksam i rörelsen. Kontrollavgiften är 25 000 kronor om byggherren (eller den som tagit över ansvaret för personalliggaren) inte har anmält när byggverksamheten ska påbörjas och var den ska bedrivas. Om inte byggherren (eller den som tagit över ansvaret för personalliggaren) tillhandahåller utrustning så att en personalliggare kan föras är kontrollavgiften 12 500 kronor.

 

Alla användarroller, även UE:s, i Visma Construction kan ta fram en rapport till Skatteverkets kontrollant via funktionen SKV-rapport, som du hittar via "hamburgermenyn" i appen och via webben. 

 

  1. Fyll i Byggarbetsplats-ID från SKV
  2. Visma Constructions kundnummer (5- eller 6-siffrigt) hittas under hamburgermenyn.
  3. Emailadress till den som ska få rapporten (förnamn.efternamn@skatteverket.se)

Se gärna våra kurser gällande ID06 Personalliggaren!

Image-1 (2)_iphonexspacegrey_portrait.png

 

Medverkande