Mine områder
Hjelp

Er det mulig å benytte en strekkodeleser i Mamut?

06-01-2012 08:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1336 Visninger

En strekkodeleser fungerer som et vanlig tastatur. Strekkodeleseren kobles mellom tastaturet og PC-en, og kan føre tall og bokstaver til det programmet du har åpent på maskinen din.


Strekkoder finnes i mange varianter, men den mest brukte er EAN (European Article Numbering). Denne koden består av 13 nummer, hvor de to første er landprefiks, de fire neste er en leverandørkode som tildeles av EANs representanter i det aktuelle landet (EAN Norge). I tillegg er det 6 siffer som er satt av til egne produktnummer, som igjen følges av et kontrollsiffer.


Følgende kreves for at du skal kunne benytte strekkoder i Mamut:

For at du skal kunne bruke strekkoder i Mamut kreves det at varene dine er merket med en strekkode som tilsvarer EAN-nummer til produktene i produktregisteret ditt. Dette kan gjøres på to måter:

  1. Dersom leverandørene dine allerede har merket varene med et EAN-nummer eller liknende, kan du bruke denne. Da må imidlertid alle produktene dine ha tilsvarende EAN-nummer i produktregisteret.
  2. En annen mulighet er at du merker produktene med egne strekkoder, som tilsvarer EAN-nummer fra produktregisteret i Mamut. Strekkoder skrives ut med en egen font, som skriver ut en strekkode istedenfor tall, på produktetikettene dine. Det finnes også egen programvare som hjelper deg å designe egne produktetiketter.

Slik oppretter du en ordre ved bruk av strekkoder:

Dersom produktnummeret i strekkoden tilsvarer EAN-nummer i produktregisteret, kan du opprette produktlinjer i en ordre ved hjelp av strekkoder. Se artikkelen "Hvordan opprette en ordre ved bruk av strekkodeleser" under referanser for mer informasjon.

 

 
Bidragsytere
Aktuelt brukertips