avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Har du Mamut og Norton Antivirus installert?

06-09-2010 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 326 Visninger

Norton Antivirus er et omfattende program for beskyttelse mot virus. Fordi virus ofte spres med det vi kaller script, har Norton Antivirus en funksjon som kontinuerlig kontrollerer script og relaterte filer som kjøres på din PC. Dette er filer som er programmert til å utføre og gjenta en bestemt rutine på din PC, og i så måte er script et meget godt verktøy for effektivisering. Dessverre kan dette misbrukes av personer med andre hensikter. Som en konsekvens av dette, blir også script som kjøres av Mamut kontrollert nøye.


Norton Antivirus har flere funksjoner for blokkering og scanning av filer/script. Desverre er det slik at det kan være vanskelig å skille mellom "gode" og "onde" filer/script, og dette kan i enkelte tilfeller medføre at Norton Antivirus reagerer på filer/script som Mamut kjører. Resultatet av dette kan være redusert hastighet i programmet, og eventuelt andre komplikasjoner fordi Norton Antivirus blokkerer filer som Mamut er avhengig av.

 

VIKTIG: Vi oppfordrer alle brukere av Mamut og Norton Antivirus til å installere siste versjon av begge programmer. I disse versjonene er det gjort en rekke forbedringer i behandlingen av script og relaterte filer. Oppdater også virusdefinisjonene i Norton jevnlig.

 

Scriptblocking
Mamut benytter seg av script. Dersom Norton Antivirus reagerer på dette, vil du automatisk få spørsmål om du ønsker å tillate dette scriptet. Det anbefales at du her svarer Ja til dette da disse scriptene er nødvendig for at Mamut skal fungere korrekt.

 

Hastighet
Dersom hastighet er viktig for deg, kan du konfigurere Norton Antivirus slik at filer som Mamut er avhengig av, godkjennes uten videre sjekk. Dette gjør du på følgende måte:

  1. I Norton, åpne innstillinger for datamaskinen. 
  2. Gå inn på innstillinger for søkeutelatelser.
  3. Under utelatelser for sanntidssøk (nedre bilde), legg inn at Mamuts mappe og undermappe skal utelates.

Du kan med fordel også deaktivere funksjonen SmartScan. Videre kan du øke hastigheten ved å angi at automatisk scanning/beskyttelse kun skal gjelde programmer og dokumenter. For ytterligere informasjon om bruken av Norton Antivirus og innstillinger i dette programmet, henviser vi til den tilhørende brukerdokumentasjonen. Du finner også mye relevant informasjon på www.symantec.com.

VIKTIG: Det gjøres oppmerksom på at du konfigurerer Norton Antivirus på eget ansvar, og at du bør ta kontakt med systemansvarlig for å forsikre deg om hvilke funksjoner du eventuelt kan deaktivere.

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips