Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 20:34 )
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 232 Visninger

Fra og med Windows Vista har Windows flere innbygde kontroller som gjør at en del programmer ikke vil følge de tradisjonelle installasjonsområdene som i tidligere utgaver av Windows.


I en standard installasjon vil Mamut tilsynelatende installeres til C:\Programfiler\Mamut, men det som egentlig skjer er at alle dine data blir speilet til følgende mappe: C:\Brukere\Felles\Public Mamut\. Det vil si at det er på den sistnevnte målplasseringen din data faktisk ligger.

Filen Mamut.ini styrer hvor Mamut skal lete etter databasen. Denne filen finner du på C:\Brukere\Felles\Public Mamut\Mamut\.


Dersom du skal koble deg til en flerbrukerinstallasjon fra en PC med Vista og Mamut installert, må filen Mamut.ini endres slik at den peker til det omårdet der databasen ligger, for eksempel en server eller annen PC.


Årsaken til dette er at brukere på Vista (gjelder også administrator) ikke har tilgang til å skrive direkte til filer under C:\Programfiler. Området C:\Brukere\Felles er tilgjengelig for brukerprofiler på PC'er med Vista og derfor benyttes dette området for dataene.