Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎10-12-2018 15:53 )
Bjørn Erik Dørre
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 596 Visninger

I Mamut Enterprise E5 kan man benytte seg av funksjonaliteten Kostnadsbærere. Egendefinerte kostnadsbærere kan benyttes ved bilagsføring i bilagsregistrering, i tillegg til Avdeling og Prosjekt som er standard kostnadsbærere i programmet.


Opprettelse av kostnadsbærere:
1. Gå til Vis - Innstillinger, og klikk på Regnskap
2. Velg fanekortet Modulinnstillinger, og klikk på Kostnadsbærere
3. For å endre navnet på kostnadsbærergruppen klikker du Rediger
4. For å legge inn kostnadsbærere for tilhørende kostnadsbærergruppe, klikk Ny. Du kan kun opprette én kostnadsbærergruppe (med mindre du har utvidet lisens), men du kan opprette så mange kostnadsbærere du ønsker innenfor denne gruppen.

 

Visning av kostnadsbærere i bilagsregistrering:
Brukerinnstillingene i bilagsregistrering styrer hvilke kolonner du ser ved føring av bilag. Slik får du frem kolonnen for kostnadsbærere:

 1. Gå til Vis - Regnskap - Bilagsregistrering
 2. Klikk på Brukerinnstillinger, og velg fanekortet Kolonner
 3. Huk av for Vis Kolonne og evt. Fokus dersom du ønsker at markøren skal stoppe i denne kolonnen når du klikker [ENTER] ved føring av bilag. Merk at navnet på kostnadsbærergruppen vil være det du kalte den i regnskapsinnstillingene.

 

MERK: Ekstra kostnadsbærergrupper er kun tilgjengelige ved registrering av bilag i bilagsregistrering. Det er likevel mulig å koble bilag i både reskontro og hovedbok til ønskede kostnadsbærere. Det gjøres ved å markere bilaget i enten reskontro eller hovedbok, og klikke Rediger. Velg deretter fanekortet Kostnadsbærere, og velg ønsket kostnadsbærer i nedtrekkslisten.

 
Regnskapsrapporter:
Slik går du frem for å sette filter på kostnadsbærere:

 1. Marker en regnskapsrapport som støtter filtrering på kostnadsbærere, for eksempel Hovedboksutskrift 1, og klikk Skriv ut
 2. Velg fanekortet Avansert i utvalget som nå kommer opp
 3. Klikk Ny, og klikk på pluss- tegnet for Regnskap og Utvidet
 4. Marker kostnadsbæreren og klikk Neste
 5. Sett ønskede verdier og klikk Ok. Dersom du ønsker å få med flere kostnadsbærere i utvalget, så må du klikke på Ny enda en gang, og sette ønsket utvalg.

Under avansert filter i utvalg, kan man sette filter på kostnadsbærere er tilgjengelig på de fleste rapporter.

 

Bidragsytere