avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan bruke 'Windows Explorer' (Windows Utforsker)?

07-08-2009 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 679 Visninger

Windows Explorer er et nyttig verktøy som følger med alle Windows operativsystemer. Med dette verktøyet kan du få opp en enkel oversikt over innholdet på din PC (harddisken). Videre er dette verktøyet aktuelt dersom du skal kopiere filer fra f.eks. en katalog til en annen, eller fra en CD-ROM til en katalog på harddisken.

MERK: Windows Explorer supporteres ikke av Mamut Support. Likevel hender det at du som bruker av Mamut må benytte Windows Explorer til f.eks. å hente frem en sikkerhetskopi som er tatt i programmet. Du kan da følge denne enkle veiledningen dersom du er usikker på hvordan Windows Explorer fungerer.


Slik starter du Windows Explorer:
Du kan starte Windows Explorer ved å høyreklikke på Min datamaskin og velg Utforsk. Du finner Min datamaskin enten på skrivebordet eller i Start-menyen i Windows. Hvis du har engelsk operativsystem høyreklikker du på My computer og velger Explore.


Windows Explorer er delt inn i to vinduer

Venstre side:
På venstre side finner du en oversikt over stasjonene (f.eks. harddisk, CD-ROM, diskettstasjon, Zip osv.) samt alle katalogene på de forskjellige stasjonene.
MERK: Venstre side viser ikke filene i de ulike katalogene.

På venstre side kan du også se at flere av katalogene har et plus (+) tegn foran seg. Ved å klikke på dette tegnet vil innholdet bli listet opp (MERK: kun underkatalogene). Dersom det er et minus (-) tegn foran katalogen betyr det at underkatalogene allerede er listet opp. Du kan da klikke på minus (-) tegnet for å lukke listen med underkataloger.

Høyre side:
Høyre side av vinduet viser innholdet (f.eks. filer og/eller underkataloger) i den aktuelle katalogen (eller stasjonen) som du har valgt (markert) på venstre side.


Hvordan kopiere en fil i Windows Explorer?

Når du skal kopiere en fil som vises på høyre side i Windows Explorer markerer du filen ved å klikke på den en gang med venstre museknapp. Den aktuelle filen blir da markert med blått. Trykk så tastene [CTRL] + på tastaturet ditt. Filen blir da kopiert.

Finn så frem til den katalogen (på venstre side) som du skal kopiere filen til, og marker denne (dvs. klikk på den en gang med venstre museknapp slik at katalogen blir markert med blått). Trykk deretter tastene [CTRL] + . Da blir filen limt (kopiert inn) i den aktuelle katalogen.


Hvordan slette en fil i Windows Explorer?

Dersom du skal slette en fil som vises på høyre side i Windows Explorer markerer du filen ved å klikke på den en gang med venstre museknapp. Den aktuelle filen blir da markert med blått. Trykk så tasten [Delete] på tastaturet ditt. Du får da spørsmål om du ønsker å slette filen, svar Ja på dette spørsmålet for å slette filen.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips