Mine områder
Hjelp

Hvordan få en utskrift fra Mamut av kontoplan med SAF-T konto?

29-10-2019 15:10 (Sist oppdatert 17-09-2020)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 6523 Visninger

Det finnes ingen standard rapport i Mamut som viser felt for SAF-T, men det er mulig å redigere inn felt for det i rapporter. SAF-T formatet ble offisielt et krav til rapporteringsformat ved bokettersyn fra og med 1. januar 2020. Vi har i forbindelse med det fått tilbakemeldinger om at det er ønskelig å se en kontoplanliste som viser felt for SAF-T, vi har derfor laget et eksempel som viser hvordan du kan redigere inn dette i rapporten i Mamut.

 

Lenger ned i artikkelen finner du en PDF-fil av rapporten Kontoplan, liste. Dette er en rapport vi har redigert for å bruke som eksempel. Rapporten viser hvordan kontoplan er lagt inn med standard oppsett av SAF-T koder i Mamut.


Les mer om hvordan du mapper kontoplan og avgiftsregister med SAF-T koder her.

 

Om du har behov for å redigere rapporten "Kontoplan, liste" i din egen firmadatabase for å se SAF-T konto og beskrivelse, kan du følge veiledningen her under for redigering. 

 

Gå på Vis- Innstillinger- Rapporter- Rapport/Etiketteditor for å redigere rapporter. Marker ønsket rapport (f.eks. Kontoplan, liste) og klikk på Rediger.

 

Rediger inn følgende Expression koder:

SAF-T KontoRep_GetField("g_saftacc", "g_saftacc.pk_id=="+Str(Rep_Getfield("g_acc", "g_acc.accid=g_oTemp.accid", "saftaccid")),"accid")

 

SAF-T Beskrivelse: Rep_GetField("g_saftacc", "g_saftacc.pk_id=="+Str(Rep_Getfield("g_acc", "g_acc.accid=g_oTemp.accid", "saftaccid")),"description")

 

Her er et eksempel på hvordan redigering av rapport Kontoplan, liste kan se ut:

SAFT.png

I eksempelet har vi valgt å fjerne feltene for Prosjekt og Avdeling for å lage plass til de nye feltene. Vi valgte å legge inn "SAF-T" som overskrift, og to nye felter under for SAF-T konto og beskrivelse. Hvis du i din firmadatabase bruker prosjekt og avdeling i kontoplan, kan det være lurt å beholde de og heller lage bedre plass blant feltene.

 

Klikk her for å se en nærmere beskrivelse for hvordan du redigerer rapporter i Mamut.

Om du har behov for flere rapportkoder kan du klikke her.

 

VIKTIG: For å få skrevet ut rapportene du har redigert må du velge at standard rapportområde er firmarapporter, mange brukere har fellesrapporter som standard og da vises original rapporten, uten redigerte endringer. Standard rapportområde settes i brukerprofilen. Se denne artikkelen for mer informasjon.

 

Redigerte rapporter med rapportkoder vises kun på utskrift til forhåndsvisning, PDF og skriver.

Bidragsytere