Mine områder
Hjelp

Hvordan få linker til å åpnes i nytt vindu?

13-07-2017 13:14 (Sist oppdatert 17-10-2018)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1770 Visninger

Slik går du frem for å få linker til å åpnes i et nytt vindu:

 Velg Vis, pek til Netthandel og klikk Rediger hjemmeside.

 1. Velg fanekortet Innhold.
 2. Finn siden du ønsker å legge inn en link på.
 3. Marker teksten du ønsker å linke.
 4. Klikk Sett inn hyperlink.
 5. Velg om du vil linke til en URL, et Produkt (Vær oppmersom på at dersom du linker til et produkt vil produktet legges direkte i handlekurven når besøkende klikker på linken), en Nyhetsside, en Underside eller en Kontaktside i nedtrekkslisten Type.

 6. Velg deretter ønsket verdi i nedtrekkslisten til høyre.
 7. Klikk knappen Avansert og angi Målramme (Target).
  Du har følgende valg: Standard, i Nytt vindu, i en Overordnet ramme (Parent frame), i Samme ramme eller i Øverste ramme   
 8. Klikk OK.

En annen måte å opprette linker som åpnes i et nytt vindu, er å importere en HTML-side med ønsket link og korrekt kode. Et eksempel på en slik kode som inngår i et HTML-dokument der link åpnes i eget vindu er; <a href="http://www.mamut.com/" target="_blank">http://www.mamut.com/</a>

 

Import av HTML-fil gjøres ved å opprette f.eks. en nyhet eller underside, for så klikke knappen Åpne HTML-fil. Så snart du har importert filen, kan du publisere nettstedet på nytt.


MERK
: Når du benytter funksjonen for å importere HTML-fil, vil det eksisterende innholdet på den aktuelle siden overskrives. Du har likevel muligheten til å bruke alle de vanlige funksjonene i Mamut etter import av HTML-fil.

 

Vi gjør samtidig oppmerksom på at Mamut ikke supporterer hvordan HTML-dokumenter opprettes, men det er som regel oppgitt forklaring på dette i hjelpefilen til såkalte HTML-editorer (f.eks. Microsoft Frontpage).

Bidragsytere