avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan importere nye produkter knyttet mot leverandør med Mamut Import/Eksport?

19-08-2010 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 835 Visninger

Ved import av produkter med Mamut Import/Eksport blir ikke disse knyttet mot noen leverandør. For å få knyttet produkter til leverandør kan du benytte importfunksjonen som ligger under Fil - Import - Produkt - Produktdata i Mamut.


Ved import av produktdata opprettes nye produkter med tilknytning til leverandør. Hvis du ønsker å importere flere opplysninger på produktene utover det som blir importert ved bruk av produktdataimport, så kan du benytte Mamut Import/Eksport.

Slik går du frem:

  1.  VIKTIG: Utfør sikkerhetskopiering før du starter importen. Det gjøres ved å gå til Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør sikkerhetskopiering.

  2. Opprett en leverandør i kontaktregisteret som du vil knytte produktene mot.

  3. Velg menyen Fil - Import - Produkt - Produktdata, og opprett en importmal.
  4. Dersom du vil bruke den filen som allerede er tilpasset til GBAP15-formatet (se dokumentasjonen til Mamut Import/Eksport for nærmere beskrivelse: Du finner beskrivelse i mappen ImportExport under programmappen til Mamut), skal innstillingene være følgende:
   - På fanekortet Regler for nye produkter skal det merkes av for: Samme produktnummer som leverandør.
   - På fanekortet Importfilen, i nedtrekkslisten for Filtype, skal det velges ASCll, tegnseparert.
   - På fanekortet Oppbygning av filen, i kolonnen for Produktnr., skal det stå kolonne 2.
  5. Hvis du ønsker å importere som en Excel-fil, så velger du på fanekortet Importfilen, i nedtrekkslisten for Filtype, at det skal være Microsoft Excel-versjon 2.0-4.0 eller Microsoft Excel-versjon 5.0-9.0 (avhengig av hvilken Excel-versjon du benytter).
  6. Klikk Lukk og deretter Start import. I vinduet Innleste produkter trykker du Start import og velger deretter Importer alle.
  7. Til slutt kan importen foretas med Mamut Import/Eksport, for på den måten å oppdatere importen din (husk å merke av for Oppdatere eksisterende produkter).
   Merk! Det er viktig at de produktene som importeres (pkt. 5 til 7) ikke finnes fra før i produktregisteret (samme produktnummer), fordi det da vil oppstå duplikate produktnummer i databasen.
   Husk at filen du skal importere, må være lukket, hvis ikke får du ikke importert den.  

 

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips