avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎28-01-2019 14:07 )
 • 0 Svar
 • 0 Liker
 • 1281 Visninger

Man kan legge inn avskrivninger i budsjett på 2 forskjellige måter i Mamut, enten via automatisk beregning basert på Investeringsbudsjettet, eller direkte i Driftskostnadsbudsjettet på Hovedbokskontoene. Nedenfor finner du en nærmere beskrivelse av de to alternativene.

1. Automatisk beregning av avskrivninger basert på innstillingene for Investeringsbudsjett. 

 1. Gå til Vis – Regnskap – Budsjett. Velg å opprette et nytt budsjett eller marker et eksisterende og klikk på Rediger.
 2. I det neste vinduet velger du Totalsummer i nedtrekkslisten ved Investeringsbudsjett og klikker deretter på den grå knappen med tre prikker til høyre for nedtrekkslisten.
 3. I vinduet som åpnes skriver du inn den totale verdien på investeringen i feltet for Inngående saldo eiendeler.
 4. Skriv deretter inn den årlige avskrivningen i % i feltet Årlig avskrivning. Klikk OK.
 5. Ønsker du å angi hvilke kontoer som skal gjelde for investeringen og avskrivningene, så kan du gjøre det ved å endre til Hovedbokskonto i nedtrekkslisten ved Investeringsbudsjett og deretter klikke på den grå knappen med tre prikker igjen.
 6. Under fanekortet Hovedbokskonto legger du inn de kontoene det gjelder. Det er ikke mulig å spesifisere hvor mye av avskrivningene som tilhører hvilken konto. Klikk deretter OK for å komme inn i selve budsjettet. 
 7. På raden Avskrivning i budsjettet kan du se avskrivningene per måned, som regnes ut i forhold til de verdiene du har lagt inn.

2) Budsjettere avskrivninger direkte på hovedbokskontoene via driftkostnadsbudsjettet. 

 1. Gå til Vis – Regnskap – Budsjett. Velg å opprette et nytt budsjett, eller marker et eksisterende, og klikk på Rediger.
 2. Velg Hovedbokskonto i nedtrekkslisten ved Driftskostnadsbudsjett, og klikk på den grå knappen med tre prikker ut for driftskostnadsbudsjettet.
 3. Velg fanen Hovedbokskonto og klikk på knappen Utvalg.

 4. Klikk på Rediger.
 5.  Du kan nå utvide kontointervallet til også å omfatte kontoene for avskrivninger (6000-kontoene).
 6. Når dette er gjort kan du tilføye avskrivningskonto i Driftskostnadsbudsjettet, og budsjettere avskrivninger direkte på hovedbokskontoene. Du vil på denne måte fåbudsjettsammenligning på kontonivå også for avskrivningene på f.eks. rapporten Resultatregnskap 1 detaljert.

Velger du å benytte alternativ 2 kan du også nullstille «Avskrivning» i budsjettet ved å  fjerne prosenten for årlige avskrivninger i innstillingene for investeringsbudsjettet.

 

Bidragsytere