Mine områder
Hjelp

Hvordan opprette en dokumentmal? (video)

23-05-2012 09:00 (Sist oppdatert 03-05-2018)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1295 Visninger

Maler benyttes for å lette arbeidet med dokumenter som skal ha likt eller tilnærmet likt utseende. Det er mulig å legge inn flettefelter i malene hvis du ønsker en spesiell funksjon når dokumentet opprettes, for eksempel for å flette inn opplysninger om mottakers navn og adresse.Se opplæringsvideo her
Slik går du frem for å opprette en dokumentmal:

  1. Velg Vis - Dokument - Dokumentmaler.
  2. Klikk på Ny for å opprette nytt dokument.
  3. Velg det programmet du ønsker å lage malen i fra nedtrekkslisten for dette. Du har valget mellom Word, Excel og PowerPoint her.
  4. Gi malen et malnavn og en beskrivelse. Angi om kontakt eller ansatt skal være flettegrunnlag, og angi adresse 1 og 2. Klikk OK.
  5. Du vil nå få opp Microsoft Word, og kan lage malen.
  6. Du har mulighet til å flette inn opplysninger fra for eksempel kontakten. For å få til det, må du aktivere verktøylinjen Flett utskrift. For å få frem den, må du gå på Vis - Verktøylinjer. Her må du merke av for Flett utskrift (Mail merge). Du vil da få opp en ny verktøylinje, og kan bruke knappen Sett inn flettefelt (Insert merge fields) for å flette.
  7. Når du er ferdig, lukker du worddokumentet, og svarer Ja på å lagre. Du vil nå se at malen har lagt seg inn i listen over de andre malene.
Bidragsytere