avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 4535 Visninger

I forbindelse med innføringen av A-ordningen skal man ikke lengre levere en Lønns- og trekk oppgave som man gjorde for inntektsåret 2014. Nå innrapporteres lønn fortløpende gjennom A-meldinger hele året, men Altinn har lagt et krav at man skal levere en rapport til sine ansatte som inneholder summen av rapporterte inntekter (lønn, ytelser, godtgjørelser), feriepengegrunnlag og forskuddstrekk.

I Mamut heter denne rapporten Sammenstilling til inntektsmottaker fra opplysningspliktig.

Denne rapporten finner du under Vis - Lønn - Rapporter.

Lønnsrapporter


Denne rapporten viser sum lønn, godtgjørelser, ytelser, feriepengegrunnlag og forskuddstrekk. Denne sumerer på a-meldings beskrivelse. Det betyr at den ikke viser navnet eller beskrivelse fra selve lønnsarten, men hvilken a-meldings kode du har innrapportert på. 

Hensikten bak rapporten er å gi den ansatte informasjon om hva som er innrapportert til Altinn, og samtidig gi mulighet for å avstemme sin egen ligningsoppgave når man mottar denne.

Du kan lese mer om dette på Altinn sine hjemmesider her

 

Merk at denne rapporten inneholder fødelsnummer, og slik som med lønnsslipp er dette ikke lov i henhold til datatilsynet  å sende ukryptert pr epost.  Samme årsak til at lønns- og trekkoppgaven ikke skulle sendes per epost.  Sammenstillingsrapporten i Mamut er ikke kryptert, og må derfor skrives ut og levere pr post/fysisk slik man gjorde med lønns- og trekkoppgaven.

 
Forsøker man å sende rapporten til epost, må man sende en og en ansatt. Ellers vil man få et epostvedlegg som inneholder alle ansattes lønn og trekkoppgave.
Samtidig bryter man reglene til datatilsynet

Altinn har lagd en tilsvarende rapport som ansatte selv må bestille direkte i Altinn.
Trykk her for å gå til Altinn og les mer om A08
Denne rapporten baserer seg på det arbeidsgiver har rapportert inn via A-melding.

Bidragsytere