Mine områder
Hjelp

Hvordan ta sikkerhetskopi av bare én firmadatabase?

08-04-2011 09:00 (Sist oppdatert 18-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1374 Visninger

Enkelte ganger kan det være ønskelig å ta sikkerhetskopi av kun én eller flere firmadatabaser. Denne veiledningen viser hvordan det kan gjøres i Mamut One.

 

Denne artikkelen gjelder ikke for Mamut Application Hosting kunder. Sikkerhetskopiering for Mamut Application Hosting kunder skjer allerede automatisk hver tredje time.

 

Slik går du frem:

1. Gå til Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør sikkerhetskopiering.

2. En veiviser for sikkerhetskopiering vil nå åpnes. Klikk Neste.

3. Velg Avansert og klikk Neste.

4. Velg Deler av systemet, og merk av for de firmadatabasene du skal ta sikkerhetskopi av. 
Merk av for å ta med Systemfiler og Inkluder dokumenter og bilder hvis det skal være med i sikkerhetskopien.

 

MERK! Hvis du skal ta sikkerhetskopi av én eller flere firmadatabaser som skal tilbakeføres i en annen instans (installasjon) av Mamut, så må det ikke være merket av for systemfiler. Hvis systemfiler er med i sikkerhetskopien, så vil den andre instansen bli overskrevet. Hvis systemfilene ikke blir med, så blir firmadatabasen(e) lagt til i listen over databaser sammen de andre i instansen.

 

5. Klikk Neste.

6. Klikk på den grå knappen med tre prikker, velg hvor du vil lagre sikkerhetskopien, gi filen et filnavn og klikk Open (Åpne).

7. I feltet Beskrivelse kan du legge inn et ekstra notat for sikkerhetskopien.
8. Du kan også merke av for å beskytte sikkerhetskopien med passord, slik at ingen andre enn deg kan tilbakeføre sikkerhetskopien hvis ønskelig. Vær oppmerksom på at du ikke får tilbakeført sikkerhetskopien hvis du har mistet passordet.

9. Klikk Neste for å starte sikkerhetskopieringen. Et statusvindu vil vise fremdriften for sikkerhetskopieringen.

10. Når sikkerhetskopieringen er gjennomført, vil du komme til et nytt vindu som viser detaljene rundt sikkerhetskopien. Klikk på Fullfør.

 
Du har nå tatt sikkerhetskopi av firmadatabasen(e).

 

Tips: Hvis du ikke er logget inn i programmet, kan du istedenfor ta en sikkerhetskopi av databasen ved å starte programmet MDataTools.exe (Mamut DataTools). Du finner dette i programmappen under mappen DataTools, standard filbane er C:\Programfiler\Mamut\DataTools.

 

Sikkerhetskopiering via MDataTools fungerer på samme måte som sikkerhetskopiering inne i programmet. Klikk på Sikkerhetskopi under fanekortet Sikkerhetskopiering for å starte veiviseren.

Bidragsytere