avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Informasjon om filformat ved import og eksport i Mamut One

04-03-2010 08:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 4629 Visninger

Denne artikkelen inneholder nyttige opplysninger angående filformat ved import og eksport i Mamut One. I Mamut har du mulighet for å importere og eksportere filer med opplysninger om blant annet dine kunder, leverandører og produkter. Vi vil her vise hvor du finner eksempelfiler på hvordan filformatet skal være ved import/eksport, samt gi utfyllende informasjon om hvordan oppsettet på filen skal være.


Nedenfor finner du en link til import/eksport-dokumentet, som inneholder informasjon rundt de ulike filformatene som benyttes ved import og eksport, samt hjelp til å bygge opp filene korrekt.

 

Du kan se eksempler på import/eksport-formatene på din maskin i denne mappen (hvis det er der Mamut er installert):

C:\Programfiler\Mamut\ImportExport\ExampleFiles\NO

Dette er tekstfiler som du kan åpne i Excel. For å få åpnet filene i Excel må du endre formatet på filen til å være .csv, istedenfor .txt.

Når du åpner filen etter å ha endret formatet til .csv, så vil filen åpnes i Excel som en semikolonseparert fil.

Du vil i dette formatet få en bedre oversikt over hvordan filformatet skal se ut. Se eksempel på en GBAP15-fil (produktimport) nedenfor.

 

 

I dette eksempelet så står kolonne A for GBAP15-format, kolonne B for produktnummer, kolonne C for beskrivelse/navn osv.

 

Ved eksport fra Mamut så vil filen automatisk være satt opp med et .txt format.

Ved import til Mamut så kan formatet være .txt (slik som eksempelfilene viser), eller .csv (slik som eksempelet ovenfor viser).

Når du skal lagre filen du vil importere, så gå til Fil - Lagre som, og velg filtype til å være CSV (kommaseparert)(*.csv).

Det finnes også andre formater man kan benytte som er omtalt i linken ovenfor, men som vi ikke kommer til å gå nærmere inn på her.

 

Før du begynner å jobbe med importfilen, så må det settes en innstilling i Windows som gjør at lister blir semikolonseparert, istedenfor at de blir separert med komma.
Dette gjøres ved å klikke Start-knappen i Windows - Kontrollpanel - Regionale innstillinger - Knappen Tilpass - Sett Liste separator til å være ';'.


Bidragsytere
Aktuelt brukertips