Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Visma Mamut AS
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2483 Visninger

Her finner du beskrivelse for hvordan å håndtere dette i Mamut

Opplysningene som tidligere ble innrapportert i LTO-kode 401 blitt skilt ut som en egen ordning/oppgavetype som har fått navnet "Betalinger til selvstendig næringsdrivende". Bakgrunnen for endringen er at kode 401 ikke er videreført i a-ordningen, som blant annet erstatter lønns- og trekkoppgaven.

Den nye ordningen heter Betalinger til selvstendig næringsdrivende. Opplysningene som skal innrapporteres gjelder kun betalinger fra næringsdrivende til selvstendig næringsdrivende uten fast forretningssted. Opplysningsplikt for utbetaler av vederlaget er fastsatt i ligningsloven § 5-9 bokstav i og samleforskrift 17. september 2013 § 5-9-90 flg."

Overstående er hentet fra Altinn 

Merk at denne artikkelen gjelder kun selvstendig næringsdrivende uten fast forretningssted!

En selvstendig næringsdrivende fungerer som en leverandør av tjenester/jobb for ditt firma, og må registreres som leverandør i Mamut på lik linje som andre leverandører.
Men i tillegg må du i kontaktoppfølgingsmodulen gå til fanekortet innstillinger, velge reskontro og huke av for "Selvst. næringsdrivende u/fast forr.sted".
Du må også trykke på fanekortet Annen info i kontantoppfølging og først velge type kontakt/leverandør dette er, Privatperson eller organisasjon.  Basert på det valget angir du i feltet under enten org.nr eller personnummer.

Når dette gjøres, vil alle inngående fakturaer som er bokført mot denne leverandøres reskontro komme frem i rapporten du finner her :
Rapporter - regnskap - Betalinger til selvstendig næringsdrivende, RF 1321.
Huker du av for å sende til Altinn, blir denne levert inn til Altinn.

Firmaet blir levert til Altinn og må signeres og godkjennes der. Dette gjøres direkte i Altinn-portalen. Merk at utskriften heter RF-1321, mens det man sender til Altinn er RF-1301.

OBS :Men det er mulig å manuelt ekskludere bilag fra rapporten ved å gå til vis - kontakt - kontaktoppfølging - velg riktig leverandør - reskontro - slå på å vis alle poster for aktuelt år, og dobbeltklikk på en og en, og huk av for "Ekskluder fra "Betalinger til selvstendig næringsdrivende"

Får du denne feilmeldingen ved forsøk på å sende inn rapporten:
Selvstendignaeringsdrivende_feil


Denne kommer om man enten ikke har angitt org nr eller personnummer i feltet organisasjonsnr. under annen info i kontaktoppfølging, eller man har angitt organisasjonsnummer som privatperson eller personnummer som organisasjon.  De må samsvare.
Rett det, og det skal fungere. 

Bidragsytere