avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 431 Visninger

Når du installerer Mamut må du velge om du ønsker å installere:

  • Enbruker
  • Klient/Arbeidsstasjon
  • Server


Enbruker:

Velg dette alternativet dersom du benytter Mamut kun på én datamaskin, og har databasen på samme maskin som programfilene.

Viktig:

Er du enbruker, men har databasen på en annen maskin enn din arbeidsstasjon, må du installere en Server installasjon på samme maskin som der databasen er. Når du deretter skal installere programmet på din arbeidsstasjon, må du velge Klient/Arbeidsstasjon.

 

Klient/Arbeidsstasjon:

Velg dette alternativet dersom du skal knytte deg mot en database på en annen maskin. Det er da viktig at databasen allerede er oppdatert på server før du velger dette alternativet.

 

Server:

 Velg dette alternativet dersom andre arbeidsstasjoner skal koble seg mot databasen. Det er viktig at du fysisk installerer på den maskinen som skal fungere som server.  Vi anbefaler at du huker av for å kopiere installasjonssett, og legger det på et delt område, slik at arbeidsstasjonene enkelt kan installere programmet derfra. Du forhåndsdefinerer da hvor programfilene skal installeres, og navnet på server og instans.

 

Etter at programmet er installert er det viktig at du starter programmet for å starte oppdateringen.

  

NB: Det er viktig at du velger riktig installasjonstype. Er du usikker på hva du skal velge, hør med din systemadministrator.