Mine områder
Hjelp

Jeg får melding -122 i Mamut One

29-05-2009 09:00 (Sist oppdatert 23-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 853 Visninger

Dersom du får melding -122, skyldes det at du prøver å bokføre mot en konto som er satt opp med innstillingen Avdeling og/eller Prosjekt påkrevet.

 

Meldingen kan du få i alle moduler der det er mulig å generere bilag, slik som i ordre/faktura, lønn, bilagsregistrering, innkjøp, periode- og årsavslutning. Dersom det skal føres mot avdeling og/eller prosjekt, så må du spesifisere dette i den modulen du jobber i, f.eks. på lønnslinjen, ordrelinjen etc. Dersom dette er gjort, men du likevel får meldingen, så må du gå gjennom kontoplanen og sjekke om innstillingen er satt på flere kontoer.


Slik går du frem
:

  1. Finn ut hvilke kontoer programmet prøver å bokføre mot
  2. Gå til VisRegnskapKontoplan
  3. Marker en av kontoene som programmet prøver å føre mot, og klikk OK
  4. Velg fanekortet Avansert. Se om det er merket av for Prosjekt påkrevet og/eller Avdeling påkrevet. Fjern eventuell avmerking, og klikk Lagre
  5. Gå deretter gjennom alle kontoene som programmet prøver å føre mot, og gjør det samme der

MERK: Det er ikke alle systemkontoer der det er mulig å spesifisere en bestemt avdeling og/eller prosjekt, f.eks. konto for øreavrunding (7105). Har du satt innstilling på en slik konto, så anbefales det at den fjernes.

 

Får du meldingen -122 ved årsavslutning, kan det skyldes at du har innstilling på kontoene at de må kobles mot avdeling/prosjekt, men at du ikke har merket av for å generere inngående saldo for konto, prosjekt og avdeling. Hvis du ikke vil generere inngående saldo med avdeling/prosjekt, så må du sjekke innstillingene på kontoene i kontoplanen, slik som beskrevet over.

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips