avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Jeg har differanse på konto skyldig lønn (2910) sammenlignet mot lønnsrapporter

28-12-2011 08:00
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 864 Visninger

Dersom du opplever at det er en differanse mellom lønnsbilagene i hovedbok, og hva du ser i lønnshistorikken/utskrift av lønnsrapporter, så kan det være flere årsaker til dette.I rapportmodulen til Mamut finner du  avstemmingsrapporter slik at du enkelt kan finne årsaken til en eventuell differanse mellom lønnsmodulen og hovedboken. 

Klikk på Rapporter på skrivebordet, velg Lønn, og bruk rapportene Avstemming av lønn/regnskap, og Avstemming av lønn/regnskap, detaljert.

 

Sjekk følgende dersom du opplever differanse:

At alle lønnskjøringer er overfør til hovedbok
Det sjekker du ved å velge VisLønnLønnsregistrering. Velg fanekortet Historikk, og sjekk at alle lønninger er linket mot et bilagsnummer. Skriv eventuelt ut rapporten Avstemming av lønn/regnskap, detaljert, med filter på bilagsart Lønn. Er det noen lønnskjøringer som ikke er overført til hovedbok, så vil disse bli listet opp øverst i rapporten.

At alle lønnsarter som er merket av for Utbetalt lønn er knyttet mot Skyldig lønn (2910)
Dette kan du se ved å skrive ut rapporten Liste over lønnsarter. Dersom det står 1 under kolonne 8, så er lønnsarten merket av for Utbetalt lønn. Dersom lønnsarten er knyttet mot resultatkontoer eller ingen kontoer, men blir tatt med i beregningen for utbetaling, så vil det bli en differanse mellom utbetalingslisten og det som faktisk blir bokført mot skyldig lønn. Dersom du da har ført hele utbetalingen mot 2910, så vil dette føre til en differanse. Pass også på at lønnsarter som ikke er merket av for Utbetalt lønn heller ikke er koblet mot konto for skyldig lønn.

At lønnsbilagene har blitt overført til riktig år
Ved lønnskjøring må du velge både lønnsår og regnskapsår. Dersom du velger forskjellige år her, vil dette føre til en differanse. Alle lønnsrapporter tar utgangspunkt i lønnsåret som ble valgt ved lønnskjøringen. Regnskapsrapportene tar derimot utgangspunkt i regnskapsåret som ble valgt.
 

Om det er ført manuelle bilag mot konto for Skyldig lønn.
Skriv ut rapporten Avstemming av lønn/regnskap, detaljert, med filter på bilagsart Lønn. Er det noen linjer som ikke er koblet mot et lønnskjøringsnummer, så er bilaget opprettet manuelt. Alle bilag som automatisk blir generert fra lønnsmodulen, vil få tildelt et lønnskjøringsnummer.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips