avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kan jeg ta en sikkerhetskopi av Mamut mens andre brukere er logget inn?

04-06-2012 09:00
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 206 Visninger

Det er fullt mulig å ta en sikkerhetskopi av dataene i Mamut samtidig som andre brukere er logget inn og jobber i programmet.

Slik går du frem for å ta en sikkerhetskopi samtidig som andre brukere er logget inn og jobber i programmet:

  1. Gå til Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør sikkerhetskopiering.
  2. Veiviseren for sikkerhetskopiering åpner seg opp. Klikk Neste.
  3. Hvis du har tilgang til flere systemdatabaser på maskinen/ i nettverket så får du frem et vindu der du kan velge hvilke eller hvilket system som skal sikkerhetskopieres.
  4. Velg hvilken type sikkerhetskopi du ønsker. Hvis du velger standard blir det tatt en sikkerhetskopi av hele databasen. Klikk Neste.
  5. Legg inn sti og navn på sikkerhetskopien i feltet Navn. I feltet Beskrivelse kan du legge inn et ekstra notat for sikkerhetskopien. Du kan her velge å legge inn et passord på sikkerhetskopien, slik at ingen andre enn deg kan tilbakeføre sikkerhetskopien hvis ønskelig. Vær oppmerksom på at du ikke får tilbakeført sikkerhetskopien hvis du har mistet passordet.
  6. Klikk Neste for å starte sikkerhetskopieringen. Et statusvindu vil vise prosessen for sikkerhetskopieringen.
  7. Når sikkerhetskopieringen er gjennomført vil du komme til et nytt vindu som viser detaljene rundt sikkerhetskopien. Klikk på Fullfør.


Du har nå tatt en sikkerhetskopi av dataene mens andre brukere har vært logget inn og jobbet i programmet.

Tips: Hvis du ikke er logget inn i programmet kan du istedenfor ta en sikkerhetskopi av databasen ved å starte programmet MDataTools.exe. Du finner dette i programmappen under mappen DataTools, standard filbane er C:\Programfiler\Mamut\DataTools. Sikkerhetskopiering via MDataTools fungerer på samme måte som sikkerhetskopiering fra inne i programmet. Klikk på Sikkerhetskopi under fanekortet Sikkerhetskopiering for å starte veiviseren.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips