Mine områder
Hjelp

Mamut Application Hosting: Sikkerhet og generell informasjon

11-12-2015 20:38 (Sist oppdatert 29-10-2018)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 3486 Visninger

Mamut tilstreber både tilgjengelighet og sikkerhet for alle våre kunder og tjenester. Mamut Application Hosting driftes på Visma sine egne datasentre med en egen enhet som kun har drift av tjenester som ansvarsområde.

 

Dette gir blant annet:

- Planlagte vedlikeholdsvinduer for å minimere nedetid
- Brannmur for å hindre uautorisert tilgang
- Operasjonssenter som overvåker programvare og komponenter
- Redundante dataressurser
- Sikkerhetskopi av data på to ulike steder
- ISO 20001 og 27001-sertifisert IT-drift
- Datasentre med overvåkning, adgangskontroll og alarmsystemer
- Redundante strøm- og kommunikasjonslinjer
- Elektronisk brannvarsling og system for å forebygge brann

Hvor lagres dataene

Mamut Application Hosting sine data, filer som du legger på tjenesten og Mamut-databasen, ligger på servere i Norge.

Sikkerhetskopier blir overført til servere på en annen fysisk lokasjon i Norge hver natt.

Det er kun autorisert Visma driftspersonale som har tilgang til lokalene.

Skulle data flyttes til en annen lokasjon vil kundene på Mamut Application Hosting få informasjon om dette.


Tilgang på dataene

Kun autorisert personell har tilgang til deler av dataene begrenset til den tilgang som er nødvendig for å kunne yte best mulig service til deg som kunde.

Tilgangen er dog ikke mer sikker enn ditt brukernavn og passord til tjenesten. Systemene lagrer passordene kryptert slik at straks du endrer passordet på tjenesten kan ikke dette passordet oppdrives. Du er selv ansvarlig for å holde dette skjult for uvedkomne.

Mamut anbefaler brukerne selv å endre passord ved jevne mellomrom, ved å klikke på Change password på innloggingssiden


Sikkerhetskopier av data på Mamut Application Hosting

Backup-systemet vårt tillater oss å tilbakestille en database til et gitt tidspunkt innenfor de to siste ukene.

Flere ganger per døgn blir det gjennomført en sikkerhetskopi som blir lagret på egen server og en gang per døgn blir sikkerhetskopifilen kopiert til en annen fysisk lokasjon for Disaster Recovery. Dvs. at du som bruker av Mamut Application Hosting maks skal kunne miste en dags arbeid i et worst case scenario hvor både serveren med dine filer, serveren med databasen samt serveren med sikkerhetskopier skulle bli ødelagt samtidig.

Hver natt blir det tatt en sikkerhetskopi av filene dine. Dvs. at dersom du oppretter en fil, f.eks. et word-dokument, endrer og sletter den før det er gått en natt imellom vil denne filen være tapt. Det samme vil gjelde endringer i en fil gjort i løpet av dagen. Tjenesten støtter dessverre ikke bruk av papirkurv. Vi anbefaler derfor at dere selv tar en ekstra kopi av viktige dokumenter.

E-post blir normalt ivaretatt av din e-postleverandør og blir ikke sikkerhetskopiert på tjenesten. Vi anbefaler at du sikrer e-posten også på alternativt vis.

All gjenoppretting av filer/database fra sikkerhetskopi er en ekstraservice som må bestilles ved å kontakte vår kundeserviceavdeling. Tjenesten vil faktureres til enhver tid gjeldende sats.


Oppsigelse av tjenesten

Ved oppsigelse av tjenesten vil, etter avtale med kunde, Mamut-programmet bli sperret for innlogging og en sikkerhetskopi lagt tilgjengelig for nedlasting. Mamut-programmet sperres for at ingen brukere ved en feil skal logge seg inn og gjøre endringer etter at en sikkerhetskopi er lagt for nedlasting da den dataen således vil gå tapt.

Kunden/brukerne er selv ansvarlig for å kopiere ut sikkerhetskopi samt alle filer fra personlig område og felles filområde innen fristen som blir gitt/avtalt på e-post.

Alle data vil deretter slettes fra våre servere.

Bidragsytere