Mine områder
Hjelp

Mamuts dokumentområde og arbeidsgruppe nettverk

17-10-2016 22:19 (Sist oppdatert 03-06-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1767 Visninger

I små nettverk der maskinene står i arbeidsgruppe (workgroup) kan det være klienter ikke får koblet seg til Mamuts dokumentområde selv om dette er delt ut korrekt.

Dette kommer av at i arbeidsgruppe er ikke maskiner logget på nettverket. Når man logger seg på i Windows er man pålogget denne maskinen men en delt mappe på en annen maskin kan kreve et brukernavn og passord for en bruker på maskinen med mappen og gjenkjenner ikke brukernavnet fra maskinen man er pålogget. Maskiner i arbeidsgruppe har nemlig hver sine sett med brukernavn og passord.

Løsningen på dette er å opprette en bruker på maskinen med den delte mappe og så bruke denne fra klienter med påloggingsproblemer.

Bruker opprettes slik i Windows 10.
Og slik i Windows 8.1 

Etter at kontoen er opprettet kan man på klientene legg opp en nettverksstasjon som logger seg på mappen på server med denne brukeren.

Dette gjøres slik:

 1. Åpne Windows Utforsker
 2. Klikk på Datamaskin og klikk på Koble til nettverksstasjon
  nettverksstasjon_01.JPG
   
 3. Velg en stasjon som er ledig (f.eks. H: ) og skriv inn stien til Mamuts dokumentområde.
  Huk på for å Koble til ved hjelp av annen legitimasjon
  nettverksstasjon_02.JPG
   
 4. Klikk Fullfør
 5. Når du får opp spørsmål om brukernavn og passord, skriv inn brukernavnet og passordet på kontoen som du opprettet på servermaskinen.
  Huk også av for Husk legitimasjon.
  nettverksstasjon_03.JPG
   
 6. Klikk OK og stasjonen kobles til.

 

Så lenge brukeren har denne stasjonen vil Windows koble seg til Mamuts dokumentområde ved oppstart. Mamut vil da også kunne koble seg til da den er åpen i nettverket.

Bidragsytere