avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Mitt antivirusprogram blokkerer Mamut eller enkelte av Mamuts funksjoner

07-09-2010 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 451 Visninger

Det finnes mange forskjellige antivirusprogrammer på markedet i dag, og disse kan til tider skape problemer for Mamut.

Fordi virus ofte spres med det vi kaller skript, har de fleste slike programmer også en funksjon som kontinuerlig kontrollerer skript og relaterte filer som kjøres på din PC. Dette er filer som er programmert til å utføre og gjenta en bestemt rutine på din PC, og i så måte er skript et meget godt verktøy for effektivisering. Dessverre kan dette misbrukes av personer med andre hensikter. Som en konsekvens av dette, blir også skript som kjøres av Mamut kontrollert nøye.


Antivirusprogrammer har flere funksjoner for blokkering og skanning av filer/skript. Dessverre er det slik at det kan være vanskelig å skille mellom "gode" og "onde" filer/skript, og dette kan i enkelte tilfeller medføre at programmet reagerer på filer/skript som Mamut kjører. Resultatet av dette kan være redusert hastighet i programmet, og eventuelt andre komplikasjoner fordi programmet blokkerer filer som Mamut er avhengig av.


Noen ganger vil antivirusprogrammer finne filer de tror det er virus i og fjerne de eller sette de i karantene. Om dette skjer med Mamuts filer kan det føre til at Mamut eller Mamuts sikkerhetskopiering slutter å fungere. Om mulig, prøv da å gjenopprett filen via antivirusprogrammet og så sette at Mamuts filer ikke skal skannes.

Viktig: Vi oppfordrer alle brukere å oppdatere antivirusprogrammer med nye versjoner og virusdefinisjoner når de kommer. I nyere versjoner er det gjerne forbedret funksjonalitet som gjør forholdene bedre for programmer på maskinen.


Skriptblokkering
Mamut benytter seg av skript. Dersom antivirusprogrammet reagerer på dette, vil du enten få spørsmål om du ønsker å tillate dette skriptet eller dette blir automatisk sperret. Det anbefales at du svarer Ja til å kjøre Mamuts skript og gjerne legger inn i antivirusprogrammet at Mamut alltid skal ha tillatelse til å kjøre skript.

Hastighet
For å forbedre hastigheten kan du konfigurere ditt antivirusprogram slik at filer som Mamut er avhengig av, godkjennes uten videre sjekk. Åpne ditt antivirusprogram og se etter en funksjon for å utelate programmer eller filer fra skanning. Vet du ikke hvor du finner dette, anbefaler vi at du slår opp i programmets hjelpe-funksjon.

Under utelatelser bør du legge inn følgende filer:

  • Mamut.exe
  • MDataTools.exe
  • Msiexec.exe
  • VFP9R.DLL
  • VFP9RENU.DLL
  • Sqlcmd.exe

Merk: Det gjøres oppmerksom på at du konfigurerer ditt antivirusprogram på eget ansvar, og at du bør ta kontakt med systemansvarlig for å forsikre deg om hvilke funksjoner du eventuelt kan deaktivere.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips