Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1969 Visninger

Oppdatering av Mamut fra enbruker til flerbruker hvor eksisterende installasjon blir server

Dersom bedriften har gått til innkjøp av flere Mamut One-lisenser, og ønsker å benytte disse på flere maskiner i et nettverk hvor en av maskinene skal fungere som server, er det visse tilpasninger som må gjøres. Denne artikkelen tar utgangspunkt i at maskinen hvor enbrukerversjonen av Mamut nå er installert, skal fungere som server i en flerbruker nettverksløsning. Fremgangsmåten nedenfor tar for seg de endringer som må gjøres i forbindelse med denne overgangen.


Slik går du frem:

Steg 1: Del dokumentområdet (gjøres på server)

Når man skal benytte Mamut i et flerbrukermiljø, er det viktig at alle brukerne av systemet har tilgang til dokumentområdet. Uavhengig av om du har beholdt standard plassering for dokumentområdet eller flyttet dette til en annen lokasjon må derfor mappen valgt som dokumentområde deles i nettverket. Dette gjøres som beskrevet i artikkelen Hvordan dele ut en mappe?

Steg 2: Angi en UNC-sti til dokumentområdet (gjøres på maskin som skal fungere som server)

  1. Start Mamut 
  2. Gå til Vis - Innstillinger - Andre innstillinger.
  3. Klikk på knappen Andre programmer.
  4. Klikk på knappen Rediger for å endre filbanen til dokumentområdet. Filbanen som angis må være en UNC-sti. Det anbefales å benytte filbanen \\servernavn\mamut\data\system000X\.
  5. Klikk på knappen Oppdater og deretter OK for å lukke. (Får du en feilmelding, så har du ikke skrevet inn riktig filbane, eller mappen er ikke delt i nettverket.)

Steg 3: Installer Mamut på arbeidsstasjonen(e) og koble til databaseserver

Installer Mamut på arbeidsstasjonen(e). Nyeste versjon av programmet, samt installasjonsveiledning kan lastes ned her. Merk! Alle maskiner i et nettverk må kjøre samme versjon av Mamut.

I installasjonsveiviseren, vær spesielt oppmerksom på følgende:

  1. At du velger installasjonstype Klient/arbeidsstasjon.
  2. At du får koblet arbeidsstasjonen mot riktig databaseserver. Søk enten etter ditt nettverks databaseserver, eller skriv inn Servernavn og Instans i feltet for dette (denne informasjonen finner du i Mamut på servermaskinen under Vis - Innstillinger - Andre innstillinger - Andre programmer.)

Steg 4: Start opp programmet og sjekk at alt ser riktig ut fra server/arbeidsstasjoner.