avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎08-03-2019 14:40 )
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2978 Visninger

Lønns- og trekkoppgaven er utgått. Fra og med lønnsåret 2015/2016 skal alle bedrifter med ansatte og/eller som utbetaler lønn sende inn A-melding. A-meldingen erstatter lønns- og trekkoppgaven som tidligere ble sendt til Altinn. Denne vil derfor ikke finnes i Mamut etter 2014.


Erstatning for lønns- og trekkoppgave

Altinn sier følgende:
"Selv om det ikke lenger er krav om å sende lønns- og trekkoppgave til myndighetene, plikter arbeidsgiver å gi inntektsmottakeren en årlig sammenstilling over innrapporterte opplysninger. Denne kan arbeidsgiver selv utforme. Har du et lønnssystem, vil kanskje systemet ha en løsning for dette. "

Denne rapporten finner du i Mamut under rapporter - lønn med navnet "Sammenstilling til inntektsmotaker fra opplysningspliktig"

Denne rapporten inneholder en oversikt over lønnsutbetalinger fordelt på lønnsart med antall, sum og andre opplysninger. 

Merk 
at denne rapporten inneholder fødelsnummer, og slik som med lønnsslipp er dette ikke lov i henhold til datatilsynet  å sende ukryptert pr epost.  Også derfor lønn og trekkoppgaven ikke skulle sendes per epost.  Sammenstillingsrapporten i Mamut er ikke kryptert, og må derfor skrives ut og levere pr post/fysisk slik man gjorde med lønn og trekkoppgaven.
Forsøker man å sende rapporten til epost, må man sende en og en ansatt. Ellers vil man få et epostvedlegg som inneholder alle ansattes lønn og trekkoppgave.
Og man bryter samtidig reglene til datatilsynet

Altinn har lagd en tilsvarende rapport som ansatte selv må bestille direkte i Altinn.
Trykk her for å gå til Altinn og les mer om A08
Denne rapporten baserer seg på det arbeidsgiver har rapportert inn via A-melding.

Bidragsytere