Mine områder
Hjelp

Systemet kunne ikke oppnå kontakt med server i netthandelsmodulen

13-07-2017 09:43 (Sist oppdatert 24-01-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1364 Visninger

Meldingen «Systemet kunne ikke oppnå kontakt med server" kan skyldes manglende internett tilgang eller innstillinger for nettverkstilgang

Oppstår ved:

Registrering, redigering, forhåndsvisning og oppdatering av nettsted.

Kjente årsaker:

§  Proxy-server tillater ikke kobling til *.mamutweb.com

§  Port 8080 er ikke åpnet for utgående trafikk i brannmur

Løsning: 
Konfigurer proxy-server og/eller brannmur til å gi Mamut nødvendig tilgang. Fremgangsmåten vil variere med ulik programvare, men det er de samme unntakene som må legges inn.

Nedenfor finner du fremgangsmåten for å sette unntak i proxy innstillinger i Internet Explorer, og for å åpne port 8080 for utgående trafikk i Windows Brannmur.
Merk! Dersom du ikke har tilgang til innstillingene som beskrevet under kan det være at proxy-server\brannmur er satt opp av din IT-leverandør. Ta kontakt med de for å utføre konfigureringen for alle brukere som skal benytte netthandel i Mamut.

Konfigurering av proxy-innstillinger i Internet Explorer:

1.    Åpne Internet Explorer

2.    Gå til Verktøy (Tools) - Alternativer for Internett (Internet options) 

Tilkoblinger 
(connections)- LAN-innstillinger (LAN Settings)

3.    Klikk på Avansert (Advanced ) under Proxy server

4.    Legg til *.mamutweb.com under Unntak (Exceptions) - Ikke bruk proxyserver for adresser som begynner med: (Do not use proxy server for addresses beginning with:)


Konfigurering av Windows Bannmur:

1.    Åpne Windows Brannmur ved å klikke Start-knappen- Kontrollpanel (Control Panel) – Sikkerhet (System and Security) – Windows Brannmur (Windows Firewall)

2.    Klikk Avanserte innstillinger (Advanced Settings) i menyen til venstre. Hvis du blir bedt om å oppgi et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller gir bekreftelse.

3.    I dialogboksen Windows-brannmur med avansert sikkerhet klikker du Utgående regler (Outbound Rules) i ruten til venstre, og deretter klikker du Ny regel (New Rule) i ruten til høyre.

4.    Følg instruksjonene i veiviseren for ny utgående regel
Når du blir bedt om å oppgi Port så må du legge inn port 8080.

Bidragsytere