Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎12-03-2019 16:10
Hvis du skal korrigere en lønn som tidligere er kjørt via lønnsmodulen, vil du få det beste resultatet ved å kjøre korrigeringen via lønnsmodulen også. På den måten kan du sikre at lønnshistorikken på den ansatte er korrekt til enhver tid.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎12-03-2019 16:08
I Mamut kan du enkelt korrigere en lønn som er ført via lønnsmodulen ved å benytte en egen reverseringsfunksjon. Herfra har du også muligheten til å reversere lønnen for alle ansatte i den aktuelle lønnskjøringen.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Isabel Hernandez VISMA ‎25-02-2019 14:57
Fra og med januar 2018 er det endringer i innrapportering av permisjon i A-meldingen. Permisjonsbeskrivelsen permisjon er erstattet med fire nye typer permisjoner: Permisjon med foreldrepenger Permisjon ved militærtjeneste Utdanningspermisjon Velferdspermisjon
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Isabel Hernandez VISMA ‎01-02-2019 14:19
Visma.net Expense reiseregning system er integrert med Mamut og kan du fylle ut reiseregningen når og hvor det måtte passe, på nettbrett, PC eller Mac og importere til Mamut og utbetale via lønn.   Vi vet du heller vil bruke tiden din på det du er best til – nemlig å drive bedriften. Derfor har vi laget en løsning som gjør det enkelt for deg og dine ansatte å føre reiseregninger, med integrasjon mot Mamut for utbetaling via lønn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 18:29
I Mamut er det lagt inn brukerinnstilling på om du ønsker på få automatisk lagring når du klikker på forrige/neste ansatt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 17:39
Fra 2014 skal ikke lenger de ansatte levere skattekort til arbeidsgiver. Det blir arbeidsgivers plikt å hente dette direkte fra Altinn, og før hver lønnskjøring sjekke om noen ansatte har foretatt endringer på skattekortet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 16:38
I Personalregisteret lagres alle viktige opplysninger om dine ansatte. Dette gjelder informasjon som navn, adresse, telefonnummer, stilling, ansatt dato, lønn, skattetrekk, feriepenger, fagforening, med mer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 16:34
Se video her   1: Lønnskjøring: Lønnsregistreringen gjøres på samme måte som tidligere ved å gå til Vis – Lønn – Lønnsregistrering. Du registrerer her lønnslinjene på de enkelte ansatte på de ønskede lønnsarter. Husk at det er lønnskjøringsdatoen som avgjør hvilken A-meldingsmåned lønnen teller for. Du kan eventuelt lese mer om lønnskjøring i følgende artikkel: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Mamut-One/Kom-i-gang-med-Lonn-video/ta-p/27838   2: Tilleggsinformasjon: Innstillinger for A-melding på lønnsarten styrer om det skal anføres tilleggsopplysninger for den aktuelle ytelse/godtgjørelse. Du kan finne mer informasjon om hvilke ytelser/utgiftsgodtgjørelser det skal oppgis tilleggsinformasjon på i kodespeilet, som du finner på følgende link: https://www.altinn.no/no/A-ordningen/Veiledning/   Er en lønnsart satt opp med krav om tilleggsinformasjon, vil ikonet bli aktivt i verktøylinjen over lønnslinjene når lønnsarten legges til i lønnsregistreringen. Klikker du på ikonet får du mulighet til å legge til de tilleggsopplysningene det er krav om. Vises ikonet med en rød firkant rundt betyr det at det mangler tilleggsinformasjon for den aktuelle lønnslinje. Klikk på knappen for å oppgi tilleggsinformasjon. Vi anbefaler at tilleggsopplysninger legges inn i forbindelse med lønnsregistreringen.  Har man ikke lagt til tilleggsinformasjonen ved lønnsregistreringen kan dette også gjøres etter lønnsavregning. For å registrere tilleggsinformasjon etter lønnsavregningen er gjennomført gjør du følgende: Gå til Vis – Lønn – A-melding 2. Velg År og Rapporteringsmåned øverst. 3. Klikk Generer A-melding om det ikke finnes noe der fra før. 4. Marker den ansatte som mangler tilleggsinformasjon og klikk på knappen Rediger. 5. Marker lønnslinjen som mangler tilleggsinformasjon. 6. Ikonet blir da aktivt. Klikk på dette og oppgi påkrevd tilleggsinformasjon. 7. Klikk deretter OK og Lukk. Mer informasjon om innsending av A-melding finner du her. Mer informasjon om A-meldingen og dens innhold finner du hos Altinn: https://www.altinn.no/no/A-ordningen/
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 13:28
Som en del av a-meldingen rapporteres alle arbeidsforhold videre til SSB, hvor de benyttes som en del av statistikken de utarbeider. For korrekt rapportering må alle arbeidsforhold rapporteres med en gyldig STYRK kode, hvis ikke vil a-meldingen avvises.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎24-01-2019 17:13
Ved innlesing av tilbakemelding på a-meldingen kan du få denne meldingen på lønnsrapporteringen: MAGNET_EDAG-200 - Inntekt inneholder en ugyldig kombinasjon av opplysninger Alvorlighetsgrad: Øyeblikkelig
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎24-01-2019 15:39
Altinn er fullt integrert i Mamut, og det kreves ingen egen installasjon. For å sende oppgaver til Altinn må du først registrere Fagsystem ID og Passord.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎24-01-2019 15:31
I Mamut har du mulighet til å sette på passordbeskyttelse (kryptering) av lønnsslipper som blir sendt på e-post i PDF format.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎24-01-2019 12:09
Her vil du finne svar på de mest stilte spørsmålene om feriepenger i Mamut  One .
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎23-01-2019 18:04
Fra 1/1 2016 er det kommet nye regler for beskatning av privat fordel ved bruk av yrkesbil. Arbeidsgiver kan velge mellom to metoder for å beregne den skattepliktige fordelen til den ansatte:
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎23-01-2019 17:37
Fra og med 2018 er strukturen for elektroniske skattekort endret fra Skatteetaten.  Nå vil de være delt inn i forskjellige typer kort, avhengig av hva slags forhold det er mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. For eksempel om man er hovedarbeidsgiver, biarbedsgiver eller utbetaler pensjon.  Arbeidsgiver må altså i større grad ta stilling til hvilken type arbeidsgiver de er og velge korrekt skattekort deretter.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎23-01-2019 17:33
    Denne artikkelen skal hjelpe deg å etablere et system som enklest mulig fungerer i henhold til reglene for GDPR.  Den inneholder tips og eksempler, men er ikke et fullstendig sett med instrukser og kan ikke brukes som et underlag for aksept. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎23-01-2019 16:31
Dersom du tar i bruk Mamut  One  for første gang, og har lagt inn inngående saldo fra et annet regnskapssystem, kan det også være ønskelig å oppdatere lønnshistorikken.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎23-01-2019 15:23
Alle typer lønn som utbetales via programmet er definert som lønnsarter. Det gjelder både time- og månedslønn, skattetrekk og feriepenger for å nevne eksempler. Lønnsartregisteret inneholder en rekke forhåndsdefinerte lønnsarter. I registeret kan du opprette nye lønnsarter og redigere eksisterende dersom du har behov for det. Ved å klikke Dupliser kan du opprette en ny lønnsart med utgangspunkt i innstillingene til en eksisterende. Det kan være hensiktsmessig dersom det bare er små avvik i innstillingene på den nye lønnsarten.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎20-12-2018 13:56
Når det blir gjort endringer på lønn og A-melding for 2016, så må arbeidsgiver huske å informere sine ansatte om at de også må endre selvangivelsen sin for å unngå straffeskatt
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Turi M Sorensen VISMA ‎24-09-2018 14:17
Fra versjon 22.0 av Mamut vil alle våre kunder kunne aktivere og benytte den nye modulen for å håndtere fakturaer, både innkommende og utgående gjennom Mamut Autoinvoice. Løsningen lar deg sende og motta fakturaer i alle formater, for så å kunne importere de direkte til din Mamut og bokføre i regnskapet. Dette har også vært mulig tidligere, men da via den eldre løsningen Mamut Online Desktop. Om du skal sende eFaktura til dine kunder (både bedrifts- og privatkunder), anbefaler vi at dere tar den nye løsningen i bruk allerede i dag. Se denne artikkelen og videoen for hvordan aktivere Mamut AutoInvoice. Du er i gang på under ti minutter!   Hvis dere har allerede har en kobling mot Mamut Online, og ikke har benyttet det til annet enn eDokumenter, ønsker vi at dere nå aktiverer den nye løsningen, og deretter deaktiverer Mamut Online, under Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Mamut Online .   Som en følge av ovenstående er det besluttet at Mamut Online legges ned i mai 2019 . Det betyr at fra mai 2019 vil man ikke lenger kunne benytte tjenester i Mamut Online eller logge deg på www.mamutonline.com fra PC eller mobil. Benytter du kun Mamut Online til elektronisk fakturering i dag bør du bytte til den nye løsningen så snart som mulig. For brukere som benytter annen funksjonalitet i Mamut Online anbefales en samtale med våre rådgivere om alternative løsninger for å dekke de behovene. De kan kontaktes her --- Timeregistrering i Mamut Online:        
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Nedlastinger og linker