avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Låste prosesser

26-02-2014 20:21
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2651 Visninger
Fra menyvalget Administrasjon kan du enkelt oppheve feilmeldinger og låste prosesser

Dersom man får et brudd i Visma Business, for eksempel under registrering av regnskapsbunter, vil man kunne oppleve at man får det som kalles låste prosesser.

Man vil da få en feilmelding om at denne funksjonen er låst av prosessnummer xx osv. Dette forhindrer deg som bruker å benytte den valgte rutinen før man får opphevet låsingen på dette prosessnummeret.

Det er flere måter å oppheve låste prosesser på men vanligvis kan man gjøre dette fra menyvalget Administrasjon – bedriftslogger (evnt systemlogger). De prosessnummer som er låst er de som har en verdi i kolonnen Tabeller med låste rader. Marker denne linjen, høyre klikk, velg Behandling og Opphev låsing:

Etter at dette er gjort skal du kunne gå tilbake der problemet oppsto, trykke F5 og fortsett arbeidet.

Dersom dette ikke fungerer har man et annet alternativ. Gå til det skjermbildet hvor du får meldingen om låst prosess. Hent opp kolonnen prosessnr (ctrl U), og legg denne til skjerm bilde. Husk å huke av for Kontrollkolonner nederst, midt i skjermbildet:

Dobbelt klikk på Prosessnummer eller marker det og vel OK. Du vil da ha hentet prosessnummer kolonnen i det aktuelle skjermbildet. Dersom du da har en åpen prosess vil prosessnummer vises i denne kolonnen. Merk linjen der prosessen ligger og trykk ctrl+shift+delete:

Du vil da oppheve den låste prosessen. Dersom det er en annen bruker som har låst prosessen , må man ha en system ansvarlig til å utføre dette.

Aktuelt brukertips