avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Anniken Strand - Visma VISMA ‎09-10-2018 13:19 )
  • 0 Svar
  • 1 Liker
  • 2912 Visninger

Visma Global gir unike muligheter for integrasjon med Excel. Som et eksempel på dette er det laget en egen Excelmal som kan benyttes til rapportering på resultat og balanse.

Visma Global integrert med ExcelDenne malen kan benyttes helt kostnadsfritt og krever ingen ytterligere lisenser i Visma Global.

Med integrasjon med Excel tenker vi ikke på klipp og lim, men mer avanserte integrasjoner. På grunn av den tekniske plattformen Visma Global er bygget på kan Visma Global og Excel «snakke» sammen. Dette betyr at du kan hente ut data fra alle deler av Visma Global til Excel, og du kan skrive data tilbake.

Eksempel på bruk av integrasjon

Du kan opprette en kunde, artikkel eller ordre fra Excel til Visma Global. Dette er mye brukt for å behandle data på andre måter enn det man kan med systemets standard funksjonalitet.

Hvordan utnytte mulighetene

For å utnytte disse mulighetene trenger man modulen Visma Global SDK Runtime og kompetanse på programmeringsspråket Visual Basic for Applications, som er en del av Excel. I eldre versjoner av Excel ble dette kalt makroer, men på et tidspunkt ble dette «makrospråket» byttet ut med en variant av Visual Basic. 

Som et eksempel på dette er det laget en egen Excelmal for å benytte Excel til rapportering på resultat og balanse. Denne malen kan benyttes helt kostnadsfritt og krever ingen ytterligere lisenser i Visma Global.

Excelmalen ligger vedlagt nederst.

Forutsetninger for at denne Excelmalen skal kunne «snakke» med Visma Global

  1. Visma Global må være installert på din PC
  2. Din Windows bruker må være registrert som bruker i Visma Global.
    - En enkel test på at det fungerer som det skal er at du kan logge deg på Visma Global fra din PC, uten å fylle inn brukernavn og passord.
  3. Fanen «instillinger» i Excelmalen må være utfylt med Servernavn. Dette er navnet på din bedrifts Visma Global Server.
    - Benytter du en ASP/Hosting leverandør til drift må du kanskje forespørre de om navnet.

Får du feilmelding?

Når du starter Excelmalen vil den automatisk logge seg på Visma Global. Du får kanskje en feilmelding første gangen, fordi noen av punktene over ikke er oppfylt. Følg anvisningene over, lagre, lukke, og start på nytt. Du kan se på eksemplene og beskrivelsene malen.

Ved hjelp av brukerdefinerte funksjoner hentes saldo fra hovedbok i Visma Global. Avhengig av detaljnivå kan du velge ønsket funksjon.Når du fyller ut riktige parametre til funksjonen så hentes saldo rett fra Visma Global. Ved riktig bruk av rad og kolonne henvisninger i kombinasjon med $ for å låse rad/kolonne kan du enkelt kopiere / lime inn formler for å raskt kunne lage egne rapporter.

Se på eksemplene som ligger i malen, så forstår du hvordan. Her er det bare Excel kompetanse som setter begrensninger.

Tips

Du kan multiplisere en formel med -1 for å få postivt eller negativt fortegn, for eksempel for å snu omsetningstall til å vises postitive. Disse er som kjent negative i en standard resultatrapport.Du kan også addere eller subtrahere flere formler i en og samme celle. Dette kan være effektiv for å utelukke en bestemt konto fra et intervall. 

Vedlegg