Mine områder
Hjelp

Brukertips i Visma Global

Sorter etter:
Som nevnt tidligere i "Product & Support Update", vil Microsoft begynne å rulle ut oppdatering KB5004442 den 14. mars. Tekniske detaljer rundt denne oppdateringen finner du her.   Denne oppdateringen gjør en endring på sikkerhetsrammene rundt protokollen DCOM, som benyttes av bl.a. Visma Global og Visma Lønn. Det er derfor viktig at dersom du kjører Visma Global i servermiljø med klient/tjener, så MÅ Visma Global i forkant av 14. mars oppgraderes til minimum versjon 16.10.2. Denne versjonen har støtte for de nye protokollendringene fra Microsoft.   Dersom man av ulike årsaker ikke har mulighet til å få oppgradert Visma Global før dette inntreffer, anbefales det å vente med installasjonen av KB5004442 (Windows update) til en oppgradering av Global kan utføres.
Vis hele artikkelen
03-02-2023 10:57 (Sist oppdatert 03-02-2023)
 • 1 Svar
 • 2 liker
 • 141 Visninger
Fra versjon 15.10 av Global, er at du nå kan resende faktura til Visma.net Autoinvoice.   Hvis du går inn på Forespørsel / Fakturakopi i Global, så vil du nå se denne knappen “Send til Autoinvoice”. Det er altså mulig å resende fakturaer som allerede er sendt til AutoInvoice - samme muligheten som du har fra Aktiv Edi-Sentral. I tillegg så er det mulig å sende faktura på nytt dersom den av ulike årsaker har feilet og da ikke ligger i Aktiv Edi-sentral. Tidligere så måtte du kreditere og fakturere når fakturaen ikke var overført til Aktiv EDI-sentral, så nå kan du da velge å sende til AutoInvoice på nytt, og XML-filen vil da genereres. Men denne knappen, «Send til AutoInvoice», vil kun være aktiv dersom det er en faktura som er registrert med en EDI-profil.    
Vis hele artikkelen
12-03-2021 15:35 (Sist oppdatert 12-12-2022)
 • 1 Svar
 • 1 liker
 • 1249 Visninger
Visste du at 90% av alle henvendelser tidlig i et purreløp (som betyr når en kunde mottar en betalingspåminnelse eller et inkassovarsel) er spørsmål om fakturakopi? Kunden finner faktisk ikke fakturaen! Bruker du AutoInvoice og AutoCollect? Da kan vi hjelpe hverandre ved at vi får tilgang på fakturakopien!  Vi vet at dette sparer alle parter for tid og fører til raskere betaling av forfalt faktura. Andre fordeler: Vi får tilgang på fakturakopi på saker du har sendt oss for oppfølging med et enkelt tastetrykk i vårt produksjonssystem Fakturakopi på inkassosaken blir tilgjengelig for sluttkunden i vår sluttkundeportal "MinSide" Ved kontakt med sluttkunden bistår vi med fakturakopi Hvordan komme i gang om du har en klient / et firma?  Logg inn i Autoinvoice kontoen din: www.autoinvoice.no   Gå til Innstillinger / brukere Legg til ny bruker ​Brukeren må ha navnet svc_autoinvoicevfs@visma.com   Brukeren må ha adminrettigheter Lagre Send oss en epost til support.vfs.no@visma.com hvor du skriver navnet på firmaet / klient du har satt opp. Vi tester “kontakten” og sender deg bekreftelse. Hvordan komme i gang om du har flere klienter / firmaer?  Logg inn i Autoinvoice kontoen din: www.autoinvoice.no   Gå til Innstillinger / brukere Legg til ny bruker ​Brukeren må ha navnet svc_autoinvoicevfs@visma.com   Brukeren må ha adminrettigheter Trykk på “Flere firma” (liste med alle firmaer / klienter fremkommer) Trykk på knappen “Alle admin(xx)” (*xx* henviser til antall klienter) Lagre  Send oss en epost til support.vfs.no@visma.com hvor du skriver navnet på firmaene / klienter du har satt opp. Vi tester “kontakten” og sender deg bekreftelse.   Tada! Så enkelt og så effektfull!   PS! Lurer du på hva AutoCollect er? Bli kjent med tjenesten her AutoCollect - hvordan fungerer det?
Vis hele artikkelen
30-11-2022 12:36
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 153 Visninger
En faktura som er mottatt eller sendt via Autoinvoice, kan du velge å laste ned i et spesifikt format, for eksempel Peppol Bis 3.0. Du kan da logge inn Autoinvoice portalen og derfra konvertere en inngående eller utgående fakturaer.    Gå på Innstillinger. Firmaverktøy. Eksporter fakturaer. Her vil du få en liste over både inngående og utgående fakturaer til selskapet. Du kan for eksempel velge at kun mottatte fakturaer skal vises i listen. Velg fakturaen/fakturaene du ønsker konvertere. Under Eksportfilformat velger du ønsket format, for eksempel Peppol Bis 3.0. Klikk så Eksporter fakturaer.  
Vis hele artikkelen
29-09-2022 10:44
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 185 Visninger
I MVA-melding fom 2022 er det i versjon 17.00 lagt inn en ny fane, ‘3 MVA-melding fom 2022 spesifisert oversikt’: I det skjermbildet vil du få en mer detaljert oversikt over hva som danner grunnlaget for den valgte mva-terminen. Du kan bruke denne oversikten til å avstemme mva-skattemeldingene dine.   Oversikten har fast sortering på SAF-T mvakode og SAF-T spesifikasjonskode og de forskjellige vises nedover, og ikke i kolonner. Du har kolonner for grunnlag, hva som er registrert for utgående og inngående mva og kolonner for kalkulert mva som er basert på hva som er registrert på grunnlag og mva prosent fra avgiftsklassen.  
Vis hele artikkelen
14-09-2022 14:24
 • 0 Svar
 • 2 liker
 • 286 Visninger
Har du Visma Global integrert med Visma.net AutoReport så kan du sende MVA Skattemeldingen direkte til Altinn - ferdig signert. Her finner du hjelp til å sette opp dette.
Vis hele artikkelen
29-03-2019 12:08 (Sist oppdatert 19-04-2022)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 2990 Visninger
Visma.net Autopay 4 er en nettbasert tjeneste for automatisert betalingsformidling. Visma.net Autopay sender betalinger fra deres Visma Global klient til banken og leser avregninger og returfiler inn i Visma Global. Dere får dermed en alltid oppdatert status på inn- og utbetalinger og oppdatert reskontro.
Vis hele artikkelen
03-07-2017 08:46 (Sist oppdatert 19-04-2022)
 • 0 Svar
 • 2 liker
 • 6634 Visninger
I denne artikkelen beskriver vi hvordan du setter opp integrasjonen mellom Visma Global og Visma.net. Installasjon av Visma On Premise Gateway er ikke en del av dette så det forutsettes at dette gjøres først.
Vis hele artikkelen
29-03-2019 12:06 (Sist oppdatert 19-04-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 2196 Visninger
Arbeidsflyter i Visma.net Expense går ut på flyten mellom Visma.net Expense, lønnssystemet og regnskapssystemet. I Visma.net Expense har du valget mellom fire forskjellige arbeidsflyter. Du finner dem under “Innstillinger / Oppsett / Arbeidsflyt”. Hvilke av disse kunden kan bruke er avhengig av hvilke andre systemer som kunden har lisens for. I dokumentet vedlagt beskriver vi de forskjellige arbeidsflytene, går igjennom oppsettet i forbindelse med disse og viser hvordan rutinene gjøres.   Oppsettet forutsetter at VCG allerede er på plass. Se denne community posten dersom du er usikker på hvordan det gjøres. 
Vis hele artikkelen
25-10-2019 15:47 (Sist oppdatert 19-04-2022)
 • 0 Svar
 • 8 liker
 • 3410 Visninger
Visma Cloud Gateway - VCG  For å kunne sette opp Visma Global mot Visma.net må VCG være installert. Dette må gjøres på serveren hvor Visma Global er installert. Forberedelser VCG brukes av Visma Global, Visma Document Center og Visma Lønn for å kommunisere med Visma.net Når du installerer må du være pålogget som administrator på server. Brukeren som legges inn i installasjonen av VCG må være "Customer administrator" i Visma.net - har du ingen "Customer administrator"  kan du sende e-post til lisens (bestilling@visma.com) så vil de kunne oppretteen bruker til deg (kan være lurt å ha en egen bruker for dette - this user) Link til installasjon av VCG finner du under Nedlastninger på Community. Pass på at du har siste versjon! For at  "Visma Cloud Gateway - VCG" skal kunne kommunisere med Visma.net så må følgende være åpnet i brannmur:   Utgående TCP-kommunikasjon til 91.123.56.26:18181 Utgående TCP-kommunikasjon til 91.123.56.26:38181 Utgående TCP-kommunikasjon og SSH-protokoller er tillatt til 91.123.56.26:2233 MEN BRUK HELST DNS odg.visma.net Installasjon Lastet ned og pakk ut zip filen Høyreklikk på installasjonsfilen og velg "Kjøre som administrator" Vi anbefaler at du også installer Visma Update - da vil VCG automatisk oppdateres til siste versjon til enhver tid Neste steg er å legge inn bruker. Her må du legge inn "Customer administrator" Du vil nå få opp kundelisten - velg riktig kundeforhold (samme som du ser i Visma.net Admin) Feilsøking Under installasjonen har du mulighet til å vise utvidet informasjon. Her kan du ha mulighet til å se hvor det feiler i installasjonen VCG har også en egen logg fil. Den finner du her:  C:\ProgramData\Visma\OPGatewayService\6.3\Logging\log Du kan sette loggingen til høyt nivå i filen som heter: Visma.Services.OPGateway.OPGatewayService.exe.Config. Den filen finner du her:  C:\Program Files(x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGatewayService.  SeverityLevel i filen kan settes til Info (default), Error, All. (All bør ikke benyttes som standard da loggene  fylles med meldinger, så husk å endre denne tilbake igjen.)     Det må være et 1-1 forhold mellom Visma Global klienten og Visma.net kunden (en Visma.net Installasjon kan bestå av mange klienter / firma).  Dette betyr at 1 Visma Global klient ikke kan knyttes opp mot 2 ulike Visma.net kunder, eller omvendt.  Kontroller dette ved at kundenr. i Visma Global (lisensinfo) er identisk med det som ligger under lisens i Visma.net.   Relaterte brukertips Hvordan sette opp integrasjonen mellom Visma Global og Visma.net?   
Vis hele artikkelen
19-04-2022 11:16 (Sist oppdatert 19-04-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 619 Visninger
I AutoInvoice-portalen finnes det 3 steder man kan deaktivere varsling:   1.Innstillinger -> Firmainnstillinger -> Firmaopplysninger -> Deaktiver varsling - Denne gjør at alle varslinger på det valgte selskapet deaktiveres for alle brukere.   2. Innstillinger -> Personlige innstillinger -> Detaljer -> Deaktiver varsling av fakturahandlinger - Denne gjør at varslinger man får vedrørende selve fakturaene deaktiveres for den valgte brukeren.   3. Innstillinger -> Personlige innstillinger -> Detaljer -> Deaktiver varsling - Denne gjør at alle varslinger deaktiveres for den valgte brukeren.
Vis hele artikkelen
02-09-2019 10:41 (Sist oppdatert 08-03-2022)
 • 0 Svar
 • 7 liker
 • 1122 Visninger
Den nye SAF-T MVA-meldingen er implementert i Visma Global versjon 16.01.   Her følger en beskrivelse av den nye MVA-meldingen for Visma Global.    Ønsker du å se kurs vedr MVA-melding, kan du klikke her.   
Vis hele artikkelen
29-12-2021 15:14
 • 0 Svar
 • 3 liker
 • 3814 Visninger
Hvis du benytter deg av funksjonen, kopiering av innkjøpsordre til salgsordre, så er det fra versjon 16.00 av Visma Global lagt inn mulighet for at salgsordren skal opprettes med kostnadsbærere fra kunden som registreres. Et nytt valg er tilgjengelig når man velger å kopiere til salgsordre: 'Bruk kundens kostnadsbærere'.   Dette gjøres på følgende måte:  1) På kundekortet, legg inn en kostnadsærer. Under ser du at vi har lagt inn kostnadsbærer på avdeling:    2) Etter at du har opprettet innkjøpsorderen, og klikket på avslutt, husk å huk av for 'Kopier til salgsordre'.   3) Da vil du få opp ett nytt vindu, 'Kopiering til ordre'. Her ser du det nye parameteret 'Bruk kundens kostnadsbære', som du huker av for.     4) Går du i ordre-ticker eller på salgsorderen, vil du kunne se at kostnadsbærer avdeling er lagt til i salgsorderen.  
Vis hele artikkelen
03-09-2021 15:02
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 547 Visninger
Til versjon 16.00 er det nå mulig å sette opp automatisk oppdatering av bunter. Den tidsstyrte jobben settes opp under Verktøy / Administrator rutiner / System / Satsvise rutiner tidsstyrt. Under Journaler finner du «Oppdater buntjournal».    Som standard vil den oppdatere kun klargjorte bunter. Dersom du ønsker å oppdatere alle bunter, så er det et nytt parameter under Verktøy / Firmainstillinger / Økonomi. Under Tilleggsinstillinger finner du en ny knapp «Satsvise rutiner». Som standard står det avkrysset for «Oppdater kun klargjorte bunter», men dersom du fjerner haken så vil alle bunter oppdateres automatisk når den tidsstyrte rutinen kjøres. Bunter som ikke går i null, eller av annen årsak feiler, vil ikke bli oppdatert.
Vis hele artikkelen
02-07-2021 15:04
 • 1 Svar
 • 1 liker
 • 1295 Visninger
Denne feilmeldingen kommer dersom du sender en faktura via bankens nettverk hvor forfallsdatoen på fakturaen er mindre enn fire arbeidsdager. Fakturaen blir da avvist og forsøkt sendt på e-post.
Vis hele artikkelen
02-07-2021 10:41
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 634 Visninger
Noen benytter fremdeles avtaler på Gammelt format i Visma.net AutoPay. Fra 31.12.21 vil det ikke lengre være mulig å remittere via disse. Anbefaler derfor at man endrer slike avtaler til Nytt format ( ISO20022) så snart som mulig.   For mer info, se dette brukertipset
Vis hele artikkelen
11-06-2021 15:50
 • 0 Svar
 • 2 liker
 • 705 Visninger
Ved registrering av salgsordre har du tilgang til alle fakturaer på kunden. Ved å trykke på knappen faktura-arkiv får du fram alle fakturerte ordrelinjer for kunden.     I faktura-arkivet kan du velge mellom å kopiere eller å kreditere alle eller 1 linje.   Hvis faktura-arkiv benyttes, så er det følgende regler som gjelder ved henting av innpris:   Når du krediterer faktura eller krediter linje så hentes innpris fra fakturaarkivet. Ved kreditering har vi valgt å bruke fakturaarkivets innpris da det ofte er en tilbakelevering og da bør det benyttes samme innpris som ved salg.   Når du kopierer linje så hentes beløp fra artikkelregisteret. Det spiller ingen rolle om innpris er 0 eller ikke på artikkelen. Hvis innprisen er 0 på artikkelkortet blir det 0 også på den kopierte linjen, selv om du har overstyrt innpris på den fakturaen de kopierte fra. Grunnen for dette er at når du henter innpris fra artikkel ved "kopiering", så anses dette som en "ny" registrering og det er da mest naturlig å bruke artikkelens innpris.   
Vis hele artikkelen
04-06-2021 12:04 (Sist oppdatert 04-06-2021)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 701 Visninger
I Visma Global har du en knapp på verktøylinjen, som tar deg til de siste skjermbildene du var i. Denne er kjekk å bruke dersom du lukker et skjermbildet, men deretter ønsker å gå tilbake til det.
Vis hele artikkelen
28-05-2021 15:30 (Sist oppdatert 28-05-2021)
 • 0 Svar
 • 5 liker
 • 712 Visninger
I de fleste felter du kan fylle ut på kunder/leverandører/artikler, kan du velge å huke av for "Standardverdi" for en verdi. Da vil denne verdien settes automatisk hver gang du oppretter en ny kunde/leverandør/artikkel.   Ved å sette slike standardverdier i flere felter, der det er hensiktsmessig, vil dette gjøre det enklere og raskere når du skal registrere nye  kunder/leveradører/artikler.   Eksempel: Huk av for "Standardverdi" for landnr 578 - NORGE   Når du neste gang oppretter en kunde eller leverandør vil feltet "Land" være automatisk utfylt med NORGE. Dette kan du selvfølgelig velge å overstyre ved behov.
Vis hele artikkelen
25-05-2021 08:48
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 611 Visninger
Det er viktig at Visma.net AutoPay integrasjonen stoppes o g flyttes på riktig tidspunkt og alltid samtidig med at tilhørende Visma Global database også fly ttes.  Nedenfor beskrives noen av de aktuelle situasjonene og hvordan de løses.   Det er ekstremt viktig å være klar over at hver eneste Visma.net AutoPay kobling i databasen er unik for Visma.net AutoPay sentralen og “Den Elektroniske Motorvei”. Det betyr at en eksisterende Visma.net AutoPay kobling, aldri skal kopieres fra en installasjon til en annen, der Visma.net AutoPay koblingen man kopierer fra, fortsatt skal være i bruk! Det er heller ikke tillatt å kopiere deler av en Visma.net AutoPay kobling til en annen Global database. Dersom noe av dette gjøres vil Visma.net AutoPay ikke kunne virke, og det vil skape store problemer både for “Den Elektroniske Motorvei”. og den installasjonen hvor Visma.net AutoPay kopieres fra. Arbeidet med opprydding etter en slik hendelse vil være belastbart arbeid.   Flytting av eksisterende avtaler til ny lisens Denne problemstillingen oppstår i følgende tilfeller : Bedriften/klienten skal bytte regnskapskontor og fo rtsette å bruke Visma.net AutoPay. Bedriften har benyttet Visma.net AutoPay på egen installasjon, og skal nå gå over til regnskapskontor. Bedriften har benyttet Visma.net AutoPay via regnskapsbyrå, og skal nå over på egen løsning. Dersom situasjonen er som beskrevet ovenfor, er det viktige å være klar over følgende: Du skal ikke involvere banken ved en slik endring. Avtalene i banken eksisterer fra før og er uavhengi g av hvor du kjører Visma.net AutoPay fra. Nødvendig betalingshistorikk vi l finnes i Visma Global . Når du skal i gang med Visma.net AutoPay på ny lisens, må du passe på følgende: De siste gangene du remitterer via Visma.net AutoPay fra gam mel linsens, passer du på kun å ta med fakturaer som forfaller før flytting.   Dette for å unngå at det blir liggende igjen betalinger  i forfallsregisteret i bank/Nets med belastingsdato etter flyttedato . Visma.net AutoPay kan kun levere returdata på utbetalinger til den lisensen der utbetalingene ble sendt fra. Dersom du stopper avtalen i Visma.net AutoPay på gammel lisens før alle returdata på sendte betalinger er mottatt og oppdatert, vil manglende returdata måtte registreres manuelt i Visma Global. .Kontroller at alle returdata er oppdatert i Visma Global ("Sendt" mappen skal da i utgagnspunket være tom), og at ingen betalinger ligger igjen i forfallsregisteret i banken. Kontroller at innbetalinger fra Visma.net AutoPay er oppdatert i Visma Global. Det kan da være greit å kjøre en manuell innhenting. Gå inn i avtalebildet i Visma.net AutoPay og sett avtalen på aktuell klient på gammel lisens som “Ikke aktiv” ved å ta bort haken for “Aktiv” i avtalebildet. Avinstaller Visma Cloud Gateway (VCG) og installer den på nytt mot ny lisens. Det er nå klart for oppretting av avtale på samme bankkonto på ny lisens. La det gå minst en halv time før ny avtale registreres på nytt kundeforhold. Innbetalinger som kommer til Visma.net AutoPay sentralen for aktuell bankkonto mellom det tidspunktet avtalen ble deaktivert på gammelt sted, og oppretting av ny avtale skjer på nytt sted, vil bli liggende trygt på vent i Visma.net AutoPay sentralen. Når ny avtale er opprettet vil alle innbetalinger som ligger på vent, være klare for å bli lastet inn i Visma Global. Med andre ord, ingen innbetalingstransaksjoner blir borte på veien så lenge du deaktiverer avtalen på gammelt kundeforhold som beskrevet ovenfor. Det er nå bare å sette i gang på ny lisens! Installasjon av ny server der AutoPay er i bruk Merk! Visma.net AutoPay koblingene i databaen kan ikke flyttes fra en server til en annen uten at hele databasen flyttes og ikke lenger skal benyttes på gammel server! Ved installasjon på ny server gjør man følgende: Installer Visma Global og Visma Cloud Gateway  Ta backup av Visma Global databasen Restore databasen på ny server. Avinstaller Visma Cloud Gateway og slett Visma.net AutoPay koblingene i gammel database. Det vil si at du skal fjerne informasjonen i disse feltene: ODPClientUUID AutoPaySigningKey ODPCompanyUUID   For mer informasjon vedrørende flytting av kundeforhold og databaser med Visma.net integrasjon kan du se denne communityposten: Hvordan flytter vi Visma.net tjenestene fra en kunde til en annen?  
Vis hele artikkelen
10-05-2021 14:55 (Sist oppdatert 30-04-2021)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 938 Visninger