Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA for 11 timer siden
Når en ny bruker skal ha tilgang til Visma Global må vi opprette en ny medarbeider.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Øyvind Fotland VISMA for 14 timer siden
Du kan sette egne farger på linjer i tabeller osv. i Visma Global.   Dette gjør du under Verktøy og Mine innstillinger - Farge innstillinger Du kan også  bruke knappen "Tilbakestill til standard" om du vil tilbake til gammel visning. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Anniken Strand - Visma VISMA ‎09-04-2019 08:48
Dette er nå løst! Du trenger ikke å gjøre noe for at det skal fungere igjen.    Om du ikke får det til å fungere så må du kontakte din Visma Partner.    Vi har dessverre en feil på oppdatering av valutakurser - får feilmelding: kan ikke koble seg til webserveren   Dette blir løst til versjon 14, men en workaround ligger i vedlegget.    Dersom du trenger hjelp til dette, kan du kontakte din Visma Partner eller IT Leverandør. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎02-04-2019 09:22
Ved overføring av fakturaer til regnskap kan du få fakturajournal til å gå på e-post.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎02-04-2019 09:08
Hvis du benytter deg av posteringstype og ønsker at det skal komme opp en pop-up varsel ved registrering av bilag, kan det gjøres på følgende måte:   Du finner posteringstype under Grunndata / Posteringstyper. Hent opp valgt posteringstype. Under "Detaljer" i feltet "Beskrivelse" kan du legge inn ønsket kommentar, og huk av for "Vis beskrivelse i bilagsregistrering".   Ved å legge inn posteringstypen i bilagsregistrering vil det komme opp en pop-up med samme tekst:
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎02-04-2019 08:42
For å få en oversikt over alle transaksjoner i hovedboken for året eller en gitt periode som inkluder «null-kontoer» i rapporten, må du designe en rapport i Multirapportering.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:35
Noen ganger kan man oppleve at man ved åpning av en bunt får melding om at den er opptatt.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:33
Noen ganger lurer man på om et gitt beløp er ført i regnskapet. Hvordan søke det opp?
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:30
Hurtigtast!
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 16:28
Har du gode rutiner for sikkerhetskopi av dine data?
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Ordreregistreringen i Global finner vi under Rutiner / Ordre/faktura   En ordre består av et ordrehode og en eller flere ordrelinjer. Opplysningene i ordrehodet hentes i hovedsak fra kunderegisteret og disse opplysningene er felles for hele eller deler av ordren. Klikker du på knappen for Hodeinfo, får du frem en dialog for ordrehodeinformasjon. Her kan du overstyre de ulike ordrehodeverdiene kun for denne ordren.   Endringene du gjør i ordrehodet gjelder kun for denne ene ordren og ikke når du registrerer en ny ordre. Merk at kunder som er satt opp med samlefakturering, og hvor det endres fakturaadresse på ordren, så vil Visma Global produsere en og en faktura for en slik ordre.
Vis hele artikkelen
av norabernhardsen VISMA
Rutinen finner du uner Rutiner / Diverse regnskap / Driftsmidler og avskrivninger.   Før du starter med rutinen for første gang, bør du sjekke bilagsartene som angis under fane 5. Disse er bilagsarter for manuell bilagsføring av driftsmiddeltransaksjonene. Her finnes bilagsart for kjøp, avskrivning, tillegg, nedskrivning, tilbakeføring, avhending, gevinst ved salg og tap ved salg. De foreslåtte bilagsartene er ikke opprettet siden du ofte har egne bilagsarter du benytter til disse føringene. Hvis du allerede har egne bilagsarter, så kan disse tastes inn i de rette feltene. Hvis du ønsker å benytte de foreslåtte bilagsartene, må disse opprettes først. Dobbeltklikk på bilagsarten, knytt den til en bilagsgruppe og lagre. Det er da viktig at alle bilagsartene blir opprettet.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 15:52
Noen ganger kan man ved bilagsregistrering i Visma Global oppleve at bunten ikke blir oppdatert fordi det er diff i den, selvom sum debet / kredit er null.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 14:38
Mange brukere ønsker at kun buntjournalen skal skrives ut ved oppdatering av bunter og ikke blanketten, journalkvitteringen og journalsummene. Dette er det fullt mulig å sette opp i Visma Global.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av norabernhardsen VISMA ‎01-04-2019 14:33
Hvis du vil få en oversikt over omsetning per MVA-periode (total sum for 2 måneder):
Vis hele artikkelen
av Merete Guttulsrød Andersen1 VISMA
I Visma Global har vi integret siden til Visma.net Autoinvoice.    Ved å klikke på Forespørsel - Autoinvoice, så ser du et integret bilde fra Visma.net Atuoinvoice.      Her kan du blant annet sjekke om fakturaen er sendt eller om den har feilet.  
Vis hele artikkelen
av Anniken Strand - Visma VISMA
Noen ganger så blir ikke et salg overført fra Erp Pos til Visma Global. Da henger den igjen som en ventende ordre.    For å unngå å finne slike ordre etter tid kan du under Innstillinger - Butikkinstillinger - diverse konfigurasjon huke av for : Utfør alle ventende ordre før dagsoppgjør. Da får du ikke utført dagsoppgjør før alle ventende ordre er overført til Visma Global.  
Vis hele artikkelen
av Anniken Strand - Visma VISMA
Fra 1.januar 2019 kom det krav til at Salgskvittering ved kontant salg automatisk skal skrives ut. Ønsker du at salgskvittering automatisk skal skrives ut ved betaling med bank kort, i ERP Pos, må du aktivere dette manuelt. Da kan du under butikkinstillinger - diverse konfigurasjon huke av for alltid skriv ut kvittering.    Har du ikke på denne haken og ønsker kvittering etter betaling må man trykke på Skriv ut knappen nede til høyre hjørne for å få kvittering.
Vis hele artikkelen
av Anniken Strand - Visma VISMA
Har du Visma Global integrert med Visma.net AutoReport så kan du sende MVA Skattemeldingen direkte til Altinn - ferdig signert.    Forberedelser Må bestille Visma.net AutoReport på lisensen: bestilling@visma.no On Premise Gateway (OPG) må installeres og settes opp mot Visma Global I Visma Global Gå på "Verktøy / Visma.net innstillinger" og fane "2 Firmainnstillinger" Huk av for "AutoReport" og velg "Aktiver tjenester" Deretter går du på "Verktøy / Firma innstillinger / Altinn" og legg inn skjema du skal bruke (alminnelig eller for primærnæring) I Visma.net og AutoReport Tilgang i Visma.net AutoReport Logg deg inn på Visma.net og velg "Admin" Velg "Brukere og roller" Finn igjen brukeren din og gå inn på brukeren Om firma ikke ligger i listen går du på "Gi tilgang til..." og velger firma: På linjen for firma det gjelder legger du til rollen "AutoReport User" Når du nå logger deg ut også inn igjen vil du ha tilgang til AutoReport   I AutoReport Logg deg inn i AutoReport og velg "Innstillinger" Her legger du inn hvilken rapportering du ønsker sammen med ID og passord hentet fra Altinn   Når dette er gjort er du klar for å sende MVA Skattemelding til Altinn direkte fra Visma Global.    Andre relevante artikler MVA-Skattemelding til AutoReport feiler Sende MVA Skattemelding på nytt - erstatning
Vis hele artikkelen
av Anniken Strand - Visma VISMA
I denne artikkelen beskriver vi hvordan du setter opp integrasjonen mellom Visma Global og Visma.net. Installasjon av Visma On Premise Gateway er ikke en del av dette så det forutsettes at dette gjøres først. Forberedelser Denne integrasjonen må settes opp når du skal ta i bruk tjenester som: Visma.net Approval Visma.net AutoPay Visma.net AutoReport Visma.net Expense   Om du ønsker noen av disse produktene kan du kontakte din Visma Partner som kan hjelpe deg med bestilling og eventuelt oppsett.  Hvordan aktivere integrasjonen? I Visma Global går du på "Verktøy / Visma.net Innstillinger" Den første fanen heter "1 Programinnstillinger" Sjekk at "Bruk online lisens" er huket av (du kan ikke integrere Visma Global mot Visma.net om du bruker lisensfil og ikke aktiveringsnøkkel) Neste steg er å se til at OPG URL er korrekt. Her skal det stå servernavn til serveren OPG er installert på. Dette for at Global skal få tak i OPG’en. Ønsker du å endre til et annet servernavn enn det som er foreslått må du rette dette i VAFconfig.ini som ligger på server hvor Global er installert under “Programdata / Visma / Visma Global / Config. Når endringen er gjort må rg_srv restartes. Videre kan du i dette oppsettbildet teste at Global får tak i OPG ved å trykke på “Sjekk Visma OPG installasjon”. Det neste du gjør er å teste at OnDemand windows tjeneste kjører. Videre kan du også i dette bildet starte tjenesten på nytt om det er nødvendig. Hvis du ikke har aktivert Visma.net integrasjonen før så må du trykke på denne knappen. Før versjon 13.00 må du legge inn customer admin for å få aktivert. I versjon 13.00 er dette fjernet. Neste fane heter "2 Firmainnstillinger" Her går du over og sjekker at “Firmainnstillinger” er registrert riktig. Om det er noe som ikke stemmer kan du trykke på “Rediger informasjon” og endre. Deretter må du oppfriske informasjonen ved og gå ut og inn av bildet. Merk! Om firma allerede ligger i Visma.net er det viktig at organisasjonsnummer (kun siffer) og firmanavn er helt likt. Hvis det ikke er det, klarer ikke Visma Global å koble seg mot riktig firma. Velg deretter “Registrer firma”. Da vil Global registrere firma i Visma.net. Om det allerede finnes i Visma.net under denne lisensen vil den bare koble seg mot det eksisterende firmaet. Det vil du også se om du går inn i Visma.net under “Settings / Bedrifter / Integrerte bedrifter”. Søk opp det firmaet det gjelder. Her vil det ligge en linje som gjelder Visma Global. Du kan videre trykke på denne og da vil du se “Ekstern ID” nede i detaljene. Denne ekstern ID er den samme som ligger i “ODPClientUUID” i “CompanyInformation” i SQL Når alt dette er gjort så er integrasjonen mot Visma.net satt opp og skal fungere. Det neste du må gjøre er å aktivere tjenestene du ønsker å bruke på de neste fanene.   De øvrige fanene Fane 3, Brukere og Roller. Her kan du registrerer brukere i Visma Global og gi de roller i “Visma Contacts” appen. Andre roller må du sette i Visma.net Admin eller via Visma DocumentCenter.   Fane 4 Autoinvoice Autoinvoice er ikke en del av Visma.net integrasjonen, men oppsettet mot Autoinvoice ligger her. Oppsett mot AutoInvoice kan du lese om her.    Fane 5 Autopay Det er her du setter opp integrasjonen mot Autopay. Området for XML-kopier er ikke et krav, men kan være greit hvis du skal se hva som blir sendt til og hentet fra Autopay. Oppsett mot AutoPay kan du lese mer om her.    Fane 6, Master data management Under fanen Master Data Management kan du blant annet sette loggnivå. Om du endrer loggnivå må du huske å ta en restart av Visma OnDemand Tjenesten på server.   Hvis Visma Global skal være eier av kostnadsbærere og hovedbokskontoer, huker du av for “Aktiver synkronisering for Visma Expense og Visma Approval”. Visma Global vil være eier når du har Approval mot Visma Document Center. Deretter trykker du på knappen “Legg tilbake kostnadsbærere til Visma.net” og “Legg tilbake hovedbokskontoer til Visma.net”. Da blir det kjørt en restore. Det vil si at Global sender alt av hovedbokskontoer og kostnadsbærere til Visma.net. Du ser også at du har muligheten til å teste kommunikasjonen mot MDM.   Fane 7, Expense Under fanen “Expense” setter du opp integrasjonen for viderefakturering av reiseregninger fra Expense. Oppsett for dette kan du lese mer om her.    Fane 8, AutoCollect AutoCollect er ikke en del av Visma.net integrasjonen, men du setter opp integrasjonen mot AutoCollect her. Dette er en ny funksjonalitet i versjon 13.00 som du kan lese mer om her. 
Vis hele artikkelen
Relevante linker
Prøv Visma Sign