Mine områder
Hjelp

Viktig info angående formuesverdi på fast eiendom

12-02-2024 11:57 (Sist oppdatert 07-03-2024)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 685 Visninger

Korrigering av formuesverdi for  næringseiendom eid av ikke-børsnotert selskap og som ligger i andre kommuner enn Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger:

(Merk: Det er kun aksjeselskap som blir berørt av dette)

 

For inntektsåret 2023 er kalkulasjonsfaktoren 0,095 for næringseiendom eid av ikke-børsnotert selskap og som ligger i andre kommuner enn Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.


Skatteetatens systemer er ikke helt tilrettelagt for dette, og Periode & År må derfor etter instruksjon fra Skatteetaten rapportere justert verdi på en litt spesiell måte.

 

Når initiell formuesverdi på bygg  beregnes, må faktor 0,085 benyttes for alle, uavhengig av hvilken kommune bygget er plassert i.


Deretter foretas det en verdijustering for differensen mellom faktor 0,085 og 0,095 for hvert bygg hvor den forhøyede faktoren skal benyttes.

 

OBS: Rabatten i formuesverdi gjelder når du benytter skatteetatens kalkulator for formuesfastsettelse. Den gjelder ikke om du benytte markedsverdi eller markedsverdi siste 5 år. Da er det taksten som gjelder.


Justeringsverdien for slike bygg kan du se/kontrollere på oversiktsiden for eiendom (Opplysninger og skatt | Opplysninger | Eiendom).

 

Sum verdijustering vil/skal ikke påvirke byggets formuesverdi, men justeres ved å korrigere verdien beregnet "Samlet verdi bak aksjeene i selskapet" som kan ses på menypunktet Opplysninger og skatt | Formue.

 

1.png

2.png

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"