Mine områder
Hjelp

Endring av faktureringsstatus for timer og andre poster

14-03-2014 23:04 (Sist oppdatert 18-07-2019)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1018 Visninger

Noen ganger er det ønskelig å sette noen timer eller andre poster som ikke-fakturerbare eller endre status for ikke-fakturerbare poster tilbake til fakturerbar. Les om hvordan du gjør det i Visma Severa i dette brukertipset!Timer i Visma Severa kan settes til ikke-fakturerbare på faktura. Da mener vi først og fremst timer som skulle ha vært fakturerbare og har utpris/kundepris, men som allikevel ikke kan faktureres. (Timer som ikke skal være fakturerbare fra starten skal ligge med pris 0,- på prosjekt) 
Det gjøres hvis dere har en fast avtale med kunden og kan ikke fakturere mer enn bestemt antall timer eller bestemt beløp. Endringen påvirker ansattes faktureringsgrad.

 

Sette timer til ikke-fakturerbare 

Du markerer timer som ikke-fakturerbare i redigeringsmodus på faktura.  Trykk på blyant-ikonet ved siden av fakturalinjer for å redigere fakturalinjer:

 

Marker poster (timer og produkter) som skal settes til ikke-fakturerbare og velg "Angi som ikke-fakturerbar" under Tiltak. Trykk på Lagre:

Status på timer og produkter har blitt endret til ikke-fakturerbar. Både timer og produkter vil fortsatt ligge på prosjekt og faktureringsstatus kan endres tilbake til "Fakturerbar".

 

 

Endre status på timer fra ikke-fakturerbar til fakturerbar:

For å endre faktureringsstatus tilbake til "fakturerbar", trykk på blyant-ikonet ved siden av fakturalinjer på faktura:

 

Sett en hake for "Vis ikke-fakturerbare poster" (husk å angi riktig periodeinterval). Ikke-fakturerbare poster kommer opp i listen og vises i rød farge:

 

Marker poster (timer og produkter) som du allikevel ønsker å fakturere og velg "Fakturere nå" under Tiltak:

 

Timer og produkter vil vises som fakturalinjer og kan faktureres sammen med andre fakturerbare poster.

Bidragsytere
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"