Mine områder
Hjelp
Agnese Arbeitere
CONTRIBUTOR *

Bokføring refusjon sykepenger

av Agnese Arbeitere

Hei. Er det ikke så at Refusjon av sykepenger ikke skal inntektsføres mot en 3...konto, kun føres mot konto i 5... serien? Og ved lønnskjøring "tømmes" denne kontoen?

4 SVAR 4
Godkjent løsning
Tove Seppola
CONTRIBUTOR ***

av Tove Seppola

Hei Susanne.

Du fører refusjonsbeløpet direkte på konto 5800 - REFUSJON AV SYKEPENGER i regnskapet, men det må også legges inn i lønn for å få refundert arbeidsgiveravgiften. Dette føres med kode 785 - AVGIFTSPLIKTIGE YTELSER REFUNDERT AV NAV på den ansatte refusjonen gjelder, men det er egentlig likegyldig hvilken ansatt den blir ført på (beløpet vil stå på lønnsslippen, med 0 til utbetaling).

Mvh

Tove Seppola

Godkjent løsning
Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei

Lønnsarten leveres uten henvisning til konto som standard. Dette fordi dette kun er for refusjon av AGA i forbindelse med sykepenger.
AGA er ikke en egen lønnsart, men noe som beregnes basert på brukte lønnsarter. Ergo er det ingen kostnad forbundet med denne lønnsarten. Og AGAen vil bli bokført mot de riktige kontoene automatisk basert på beløpet man legger inn på lønnsarten.

Tror derfor ikke du bør blande inn noen kontoer på denne lønnsarten. Men om du vil, gjøres det under vis - lønn - lønnsarter.  Men anbefaler deg å kontakte en autorisert regnskapsfører først om du er usikker på dette.

mvh,
Morten Heide
Visma Mamut Support 

K-like
CONTRIBUTOR ***

av K-like

Hei! Kan man periodisere refusjon av sykepenger? Pga treighet i Nav-systmet fikk vi ikke refundert sykepenger (ca 20.000 som gjaldt en periode i oktober 2018), før mars 2019. 

Jeg tenker dette påvirker resultatet og skulle vært med i 2018 på en måte....

På forhånd takk!

Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei K-Like

Hvis du ønsker at dette skal påvirke resultatet for Oktober 2018, så forutsettes det at denne perioden og påfølgende (helst) ennå er uavsluttede. For da kan du kjøre en ekstra lønnskjøring for Oktober 2018 og sende inn a-melding. Du får da også et lønnsbilag som påvirker regnskapet.

Hvorvidt det er riktig for dere å gjøre det slik er en vurdering dere må ta, men husk at man skal følge kontantprinsippet med tanke på lønn. Det vis si at lønnen skal rapporteres til Altinn via a-melding den måneden den faktisk ble ut (eller innbetalt).  

mvh,
Morten Heide
Visma Mamut Support