Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

For lite innberettet OTP

av Anonymous

Hei.

Jeg sitter nå og stemmer av lønn for 2017. Ser at jeg har innberettet for lite otp. Hva må jeg gjøre for at det skal bli riktig?

 

Mvh

Vibeke

1 SVAR 1

av Isabell Hernández

Hei!

 

Du kan kjøre en ny lønnskjøring og bruke samme lønnsart for OTP som tidligere, husk å velg korrekt lønnsperiodisering. 

 

Når du periodiserer lønnskjøringen, er det den valgte lønnsperioden og ikke lønnskjøringsdatoen som avgjør hvilken A-meldingsperiode OTP lønnsarten vil telle for.  Derfor anbefales det sterkt at man har samme lønnsperiode som lønnskjøringsdato, da alle andre lønnsarter (utenom refusjon fra nav) følger lønnskjøringsdatoen.  Ved å ha disse i samme periode splittes ikke lønnsartene over to a-meldingsmåneder som kan skape differanse mot regnskap og generell forvirring. Regnskapsperiode og dato har ingen innvirkning på A-meldingen.

 

Når du har lønnsavregnet kan du gå inn i Mamut på Vis- Lønn - A-melding, velg korrekt år og rapporteringsmåned. Generer en ny A-melding og send den inn til Altinn, hent deretter tilbakemelding.

 

Dersom du er usikker på hvilken måned du skal kjøre denne lønnen på så anbefaler jeg at du spør en regnskapsfører som kan svare på faglige spørsmål. Vi har et faglig forum som du kan benytte, og på torsdager finnes det en gratis chat med regnskapsførere.

 

Faglig forum: https://community.visma.com/t5/Mamut-Spor-eksperten/ct-p/NO_MA_spor_eksperten

 

Gratis chat med regnskapsfører: https://www.visma.no/eaccounting/chat-med-regnskapsforer/

 

 

Mvh

 

Isabell