Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
CONTRIBUTOR *

Kildeskatt - lønn - feriepenger

Jeg har noen utenlandske som har kommet inn i ordningen med kildeskatt. Dette betyr at de får skattekort med 25% trekk, og skal ikke levere selvangivelse. 

 

Idag får jeg spørsmål: Får disse 1/2 skattetrekk i desember (november)?

 

Tar da kontakt med skatteetaten. Utenlandske arbeidstakere som er inn under kildeskattordningen skal trekke 25% hver måned. Dette gjelder også feriepenger. 

(Les mer: henvist til en side ved å søke opp kildeskatt lønn, og gå til kildeskatt utenlandsk arbeidstaker).  

 

Da jeg ikke var klar over dette før idag, skjønner jeg at jeg har utbetalt for mye feriepenger. Har noen gode råd om hvordan jeg skal fortelle dette til arbeidstakerne? De må jo da betale tilbake penger eller bli trukket ekstra for dette i de neste lønninger. 

 

Jeg regner med at jeg for disse personene må reversere feriepengekjøringen, og så lage ny med skattetrekk. Finnes det en egen lønnsart jeg kan bruke for dette? Eller kan jeg kopiere lønnsart for feriepenger og korrigere at det skal trekkes skatt (alternativt blir å kopiere årets fp m/skatt).  Hva med desemberlønn? Er det mulig å legge inn ett eller annet som gjør meg oppmerksom på disse når jeg kommer til desemberkjøring, eller er dette jeg må skrive manuelt ned på en stor huskelapp?

 

Ellen Fuhre