Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Legge inn nye kunder automatisk

av Anonymous

Hei.

 

Har behov for å legge inn nye kunder automatisk i Mamut. Ser dette kan gjøres med en nettbutikk, men det virker som man må bruke mamut sin egen nettløsning?

Vi har vår egen løsning, og kan lage filer i alle mulige formater. Hvilke formater vil mamut ha og hvordan setter jeg opp automatisk henting av disse til gitte intervaller?

Evt, har dere noe mellomvare som kan stå imellom for å ta imot henvendelser fra web og inn mot mamut, en SOAP/REST sak feks?

Mvh
Kim Håkonsen 

1 SVAR 1
Godkjent løsning
Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei. 

Vedrørende import av kunder til Mamut, støtter vi de såkalte GBAC formatene, altså semikolonseparerte tekstfiler (csv). Formatbeskrivelse finnes i følgende PDF dokument, vennligst se side 21 og utover:

https://community.visma.com/Documents/Mamut/Bilder/Mamut_Import_Export_no.pdf 

Import av disse filene kan automatiseres ved hjelp av parameterstyrt import. For detaljer rundt parameterstyrt import, se følgende hjelpefil under CSV-filformater\Parameterstyring: https://cdl.mamut.com/BIN/erike/ImportExport.chm 

Denne hjelpefilen finnes også under Mamut sin programfilmappe, standard plassering C:\Program Files(x86)\Mamut\Help\NO\.

Dersom dere ikke har Mamut installert, kan evalueringsversjon av programmet installeres fra følgende her: https://community.visma.com/Documents/Mamut/Install/20_0_1726/setup.exe

Eksempelfiler for GBA formatene finnes også under Mamut sin programfilmappe:

C:\Program Files (x86)\Mamut\ImportExport\ExampleFiles\NO\

Jeg legger også en et eksempel på en GBAC15 fil her: 

https://cdl.mamut.com/BIN/erike/GBAC15.csv

Alternativt har vi også et API som gjør det mulig å skrive til/lese fra Mamut sin database. 

Jeg legger ved link til et introduksjonsdokument for Mamut API under. Full dokumentasjon (ca 167 sider) krever en egen Mamut API lisens. Gi beskjed om du ønsker å bli kontaktet vedrørende priser og lisenser på Mamut API. https://cdl.mamut.com/BIN/Support/Mamut_API/Mamut_API_Introduction_20.pdf  

Vi tilbyr dessverre ingen mellomvare som står for requests inn mot Mamut. Dog er det mulig å tenke seg et scenario der man for eksempel setter opp en scheduled task som henter ned importfiler fra en FTP server på gitte tidspunkt, for så å importere disse inn i Mamut via parameterstyrt import.

Eventuelt om man velger å utvikle en egen løsning for å hente ned og importere filer til Mamut. Alternativt utvikling av en løsning som benytter Mamut sitt API. Vi tilbyr ikke utvikling av slike løsninger, men vi har en rekke partnere som utvikler slik integrasjoner. 

Ta kontakt om du har ytterligere spørsmål. Ønsker du direkte kontakt med vår supportavdeling, treffes vi også per mail support@mamut.com 

 

Mvh. 

Erik Edvardsen

Mamut Support.