Mine områder
Hjelp
Mamut One
Mamut One Mamut One expand navigation
Anonymous
Ikke relevant

Ny server

av Anonymous

Hvordan flytte Mamut fra gammel server til ny server (har oppgradert til siste versjon)

5 SVAR 5
Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei

Hvis man ikke skal flytte dokumentområdet, da det ligger på en tredje server. Altså ikke den du flytter fra eller til, så trenger du ikke å tenke på dette.  Det med å gjøre gammelt dokumentområdet utilgjengelig er for å unngå at det fortsettes å brukes, og dermed blir nytt opprettet lokalt ny server.  Det vanligste er at SQL filene og dokumentområdet er på samme server, og da er det svært ønskelig å fortsette med det også på ny server.  Dumt om man bruker og er avhengig av dokumentområdet på gammel server når den f.eks. skurs av etter "endt tjeneste".

Men i deres tilfelle er det ikke nødvendig, og det er dermed ønskelig å la share`et være tilgjengelig for også den nye serveren slik at det kan fortsettes å brukes og man unngår at nytt opprettes lokalt.

mvh,
Morten H
Visma Mamut Support 

Raymond Hellberg
CONTRIBUTOR *

av Raymond Hellberg

"Men en ting skiller seg ut, og det er at du må ikke la det gamle dokumentområdet (share`et) være tilgjengelig for den nye pcen" ...

Jeg forstår ikke helt dette.. Dette gjelder kanskje vhsi man har dokumentområdet på den serveren man skal fjerne Mamut fra, men hvis man har dokumentområdet liggende på et share på en annen, fast server, hva da? Kan man ikke bare la det ligge?

Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei

Dette er en ca 2 år gammel post, og vi har flyttet litt på ting siden den tid..
Du finner alle artiklene i artikkelsøk her :
https://community.visma.com/no/mamut/Produkter/Mamut-One/Supportressurser/Supportartikler-Mamut-Business-Software/

Den spesifikke artikkelen du leter etter er denne :
https://community.visma.com/no/mamut/Produkter/Mamut-One/Supportressurser/Supportartikler-Mamut-Business-Software/Installasjon-og-oppdatering/Hvordan-flytte-data-fra-en-PC-til-en-annen/ 

mvh,
Morten H - Visma Mamut Support 

Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hallo,

 

Denne linken får jeg ikke til å fungere...

 

Unni

Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei

I utgangspnuktet er ikke fremgangsmåten for dette særlig annerledes enn når man flytter fra en "vanlig" pc til en annen.
Dette er fremgangsmåten  : http://community.visma.com/no/mamut/Support/Sok-i-supportarkivet/Supportartikler/Support-Artikler-Ma...

Men en ting skiller seg ut, og det er at du må ikke la det gamle dokumentområdet (share`et) være tilgjengelig for den nye pcen.  Ellers vil Mamut på ny server bruke dokumentområdet på gammel server.  Sørt for at det er utilgjengelig for ny server når du tilbakefører sikkerhetskopien og det bør fungere fint.

mvh,
Morten H.  - Mamut Support