Mine områder
Hjelp
Mamut One
Mamut One Mamut One expand navigation
Elin H. Thoresen
CONTRIBUTOR ***

Reklamasjon produkt

av Elin H. Thoresen

Skal bokføre reklamasjon, tenkte å gjøre det via kreditnota. Må opprette et produkt og tenker at det er naturlig at dette bokføres på en egen konto. Skal den ligge i gruppe 3000, hva foreslår dere?

1 SVAR 1
Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei

Hvis dette er reklamasjon på et produkt dere har solgt, vil det ikke være uvanlig å ta det samme produktet i retur via en kredittnota.
I så fall trenger du ikke å opprette eget produkt. I tillegg vil du da få returnert/redusert salgsverdien av opprinnelig vare som jo er vanlig da salget ble kreditert.

Men om det ikke er slik, eller du ganske enkel ikke ønsker det på den måten kan du slik du sier lage et eget produkt for selve reklamasjonen.  Du styrer salgskontoen (med og/eller uten moms) til evt en annen enn standardkontoen i produktregisteret under innstillinger. 

Hvilken konto du velger er i all hovedsak et spørsmål den som er ansvarlig for deres regnskap skal svare på evt i samråd med en autorisert regnskapsfører.  Mamut support har i utgangspunktet ikke regnskapsfaglig support.  Dette forumet her er for produkttekniske support.

Men vi har et eget forum for faglig support, der en kollega av meg er innom av og til.  Selv om det ikke kan erstatte en autorisert regnskapsfører som kjenner deres regnskap, kan det hjelpe et stykke på vei.
Forumet finner du her:
https://community.visma.com/no/mamut/brukerforum/faglig-forum/

mvh
Morten H
Visma Mamut Support