Mine områder
Hjelp
Anonymous
Ikke relevant

Oversikt over antall sendte kilobytes i autopay

av Anonymous

Hei,

 

Finnes det en funksjon i Visma net der en kan få oversikt over antall kilobytes som er sendt via autopay gjennom nets/evry slik at man kan kontrollere gebyrene fra banken?

 

Hilsen

Haakon

3 SVAR 3

av Stian Alexander Lie

Det kan nok avhenge litt av hvilket visma system som brukes. Noen har mulighet for å lagre XML filen som sendes, og da kan det sjekkes på filområdet. 

 

Synes det er rart at avtalen din baserer seg på filstørrelse og ikke på antall transaksjoner da. Det vil jo da være en kostnadsforskjell på om man betaler til ett selskap med langt navn kontra ett med ett kort navn. 

Anonymous
Ikke relevant

av Anonymous

Hei Stian

 

Takk for svar. 

 

Lurte bare da vi har fått et tilbud om å bytte fra Nets som tar Kr 10,- pr fil sendt til Evry som tar betalt utifra størrelse på filen (pr. kb) 

av Stian Alexander Lie

i global så kan du gå på verktøy, visma.net innstillinger, autopay. legge inn ett filsti så lagres ihvertfall tilbakemeldinger du får. så kan du sjekke det. 

Filstørrelser avhenger av mye rent teknisk. men hovedregel er at ett tegn=1B 1KB er jo da 1024 tegn osv. xml som er det som sendes har mange tagger så tar litt plass, men ikke så mye som f.eks. word dokumenter. Så har det med sektorstørrelser på disker og slikt å gjøre. noen beregner også 1KB som 1000B, og noen beregner 1Kb som er 1/8 av en KB osv. 

 

men sett opp lagring av ocr returene, så ser du hvor mye plass det tar. Utgående remittering så kan du med pris pr fil avgjøre hvor ofte du sender. Holder jo stort sett med en gang hver 14 dag hvis du er liten, og hvis du er stor så er evnt 10 kr dagen veldig lite å bruke tid penger å bruke tid på. Alle monner drar, men det er fort å spare seg til fant ved å ikke fokusere på de store tapene. F.eks. tiden man har brukt på å tenke på det. 

 

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"