avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Tormod Solem Slupphaug
CHAMPION ***

Fakturerbar interntid?

av Tormod Solem Slupphaug

Av og til kan det være timer som føres internt, men er indirekte fakturerbar. Eksempel på dette kan være forelesningstimer ifm. avholdelse av et kurs. I slike tilfeller vil ikke timene som føres av den ansatte føres mot eller faktureres mot en bestemt kunde, men i og med at det sendes faktura for kurset er den ansattes forelesningstid tross alt fakturerbar.

 

Er det noen mulighet for å definere en fase/jobbtype som fakturerbar selv om timene føres på internt prosjekt? Hvis ikke; kan dette løses på noen annen måte?

En eventuell workaround er vel å lage en dummy-kunde som heter "Kursforelesning" eller lignende, men spør her først om det evt. er bedre måter å løse dette på.

3 SVAR 3

av Celine Brunstad

Hei Tormod,

 

Beklager sein tilbakemelding på innlegget ditt! 

 

En løsning er som du selv skriver, opprette et nytt prosjekt på en "kunde" for å fakturere dette, eventuelt opprette nye produkter for slike timer. 

Ulempen med å benytte produkter er at enhetsprisen må korrigeres av en administrator hvis det ikke skal være lik pris for alle ansatte og kunder. Hvis alle ansatte og kunder skal ha lik pris, vil jeg anbefale å benytte produkter i stedet, da kan den ansatte selv føre dette under Timer & utgifter - Nytt tillegg. 

Tormod Solem Slupphaug
CHAMPION ***

Hmm… Produkter kunne kanskje vært aktuelt å bruke, men så lenge vi benytter følgende innstilling vil vel ikke det fungere ift. beregning av faktureringsgrad, eller? 

 

image.png

(P.S.: Litt usikker på om innstillingen over gjelder for produktivitet eller faktureringsgrad.)

 

 

Kursavgiften skal dessuten dekke kostnader til leie av kurslokale, mat, osv., så om vi bruker produkter vil det vel føre til at faktureringsgraden (dersom vi beregner den på bakgrunn av verdi og ikke timer) blir uforholdsmessig høy.

Skjermbildet som du har lagt ved baserer seg på timene som den ansatte fører, hvis du velger å gå for produkter blir ikke timene hensyntatt, den ansatte må "dobbel føre". Altså legge inn sine interne timer (ikke fakturerbare), og deretter legge til nytt tillegg, og legge inn produkt på kunden - prosjekt (fakturerbart). 

Men som nevnt tidligere, vil nok dette resultere i en del manuell jobb for dere som admin, som da må legge inn summen manuelt.