Mina produkter
Hjälp
maxamaxa2
CHAMPION *

Förbättrad tolk av autopay-inkorgen

av maxamaxa2
Status: Förslagslådan

Vårat nya "automatiska" system (visma.net) tar just nu tre gånger så mycket tid att stämma av och matcha till fakturor mot det gamla manuella systemet (Visma Global).

 

Matchningen fungerar inte riktigt och systemet har mycket svårt för om kund antingen har betalat in flera fakturor i en klumpinbetalning eller om flera kundnr har samma fakturaadress/inbetalare.

 

Förslag:

Systemet bör tolka OCR-nummer samt fakturanr i fältet "fakturanr" och i de fall den ej finner matchning så bör OCR-nummer samt fakturanr letas efter i "transaktionsbeskrivning". I de fall kund betalat flera fakturor i klump syns detta oftast här och systemet bör kunna splitta inbetalningen efter informationen alternativt att det skulle behålla inbetalningen som klump men splitta matchningen.

 

I bifogad bild borde alltså systemet läsa av "Fakturanr", inse att det inte matchar något OCR eller fakturanr med aktuell summa i systemet, läsa av "Transaktionsbeskrivning" och se att betalningen hör till två fakturor med OCR-nummer 1070111209609 om 17375kr samt 1070111209740 om 300kr och matcha till dessa. Simpelt.

 

Uppskattar annars tips på om det går att få detta att fungera på andra sätt.

2 Kommentarer
Daniel-Jansson
PARTNER
av Daniel-Jansson

Hej,

 

Du skulle kunna testa funktionen som kom i version 8.16.02.1006: Automatisk uppdelning av betalningar:

 

Bild 1.PNG

 

Bockar du i denna möjliggör du för systemet att matcha EN betalning med flera rader för olika kunders eller samma kunds fakturor. Detta förutsätter dock att kunderna har fyllt i fakturanr eller OCR i rätt fält... Du kan se om denna informationen fylls i genom att kolla om det ligger någon information i nedan fält ("Lista över fakturanr" & "Lista över betalningsnr" - går att ta fram i "Behandla kundinbetalningar" också: 

Bild 2.PNG

 

Hoppas detta kan hjälpa dig.


Mvh, Daniel Jansson

 

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här