Mina produkter
Hjälp
Daniel Klasson
PARTNER

Schemaläggning av betalningar till Autopay (Kreditfakturor)

av Daniel Klasson
Status: Förslagslådan

Vi har i modulen AP50300S lagt upp schema utifrån era anvisningar som skall skapa betalningar. För att få det att fungera ligger det ett filter som bara väljer "Faktura" ej Kredit. Ni kom fram till att om man inte hade filtret stannade processen av ifall det låg en kreditfaktura som inte hade någon debet från samma leverantör som var större. Vi behöver få fram en inställning i schemat som bortser från detta. Dvs inte stannar om det skulle ligga en kredit utan motsvarande debet, men som tar med krediten om det finns debet med större belopp. Behöver dessutom vara en inställning som gör att om kredit och debet har samma belopp att de kvittas. Enligt uppgift kan inte systemet skicka en så kallad "noll"-betalning som gamla LB-formatet kunde. Eller skicka enbart en kredit till banken för betalningsbevakning som gamla LB kunde göra. Ännu bättre om man kan få till att systemet kan använda del av kredit så länge debetfakturans belopp inte överstiger kreditfakturan. I dag måste kreditfakturorna hanteras manuellt när det övriga flödet är helt automatiserat.

6 Kommentarer
EvelinaRosenlöf
CONTRIBUTOR ***
av EvelinaRosenlöf

En väldigt bra idé och jag håller med! Att få ett mer "färdigt" betalningsförslag från början, där endast kreditar som nollas ut eller understiger debetar kommer med hade förenklat och även gjort det enklare att schemalägga processen. Just nu innebär begränsningen väldigt mycket manuellt arbete, särskilt för kunder som har stora volymer i sina betalfiler. 

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Förslagslådan
 
Kristofer_
CHAMPION ***
av Kristofer_

Har lite frågor om hur ni jobbar som har automatiserat betalningsförslagen.

 

- Vad har ni satt för värde i betaldatum? Om man kör den relativ så kommer den ju bara betala fakturor som förfaller idag, right? Satt nåt datum jättelångt fram i tiden?

 

- Hur ofta låter ni schemat rulla?

Daniel Klasson
PARTNER
av Daniel Klasson

Hej

 

Den var lite knepig att få till men det går att sätta upp att schemat alltid tittar på vad som förfaller inom en vecka och sedan skapas betalningar utifrån schemat. Det rullar varannan timma. Det är fler schemasnurror som behöver sättas upp för att detta skall funka, så om du vill så kan jag gå igenom detta med dig via Teams vid tillfälle. Blir rätt mycket att dokumentera här 😃

 

Mvh Daniel

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här