avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Split line med positiva och negativa rader vid ankomstregistrering av leverantörsfaktura

av EvelinaRosenlöf
Status: Idéarkiv

I dagsläget finns det en begränsning kopplat till en fakturarad på en faktura som är ankomstregistrerad, som gör att den enbart går att dela upp i flera positiva rader om den är positiv samt enbart till negativa rader om den är negativ. 

 

Det är ett mycket vanligt scenario hos de flesta av våra kunder att man får leverantörsfakturor som innehåller både debet- och kreditposter (exempelvis en faktura på 100 SEK i nettobelopp ska delas upp i två rader om 120 SEK respektive -20 SEK, med olika kontering).
 
Uppdelningen av rader sker normalt i attestflödet mellan den tidpunkt då fakturan ankomstregistreras och att den frisläpps. Detta är inte möjligt att hantera idag och begränsar våra kunder väldigt mycket i deras fakturahantering. 
 
Förslaget är alltså att det ska vara möjligt att dela upp en ankomstregistrerad fakturarad i både positiva och negativa rader oberoende av vilket tecken/belopp som ligger på grundraden.
2 Kommentarer
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Rösta
 
av Christian Sandell
Status changed to: Status: Idéarkiv

Tack för ditt bidrag.

Tyvärr har din idé, denna gång, inte fått tillräckligt med röster för att gå vidare till utvärdering.   Även om din idé vid detta tillfälle inte prioriterats, är du välkommen att registrera den på nytt som en ny idé och därmed kommer den att vara med vid nästa omröstningstillfälle.

Återigen, tack för att du bidrar till utvecklingen av visma.net