Mijn Communities
Help
Evelienvv
CONTRIBUTOR ***

Correctie woonwerk verkeer alleen retour

door Evelienvv

In de declaratie app kun je bij indienen dienstreizen correctie woonwerk verkeer aanvinken. Hij rekent automatisch een retour, maar wat doen de medewerkers bij jullie nu bij indienen van enkele reis en je wil een correctie op je woon-werk verkeer?

4 ANTWOORDEN 4
ArianneB
CHAMPION **

door ArianneB

Ook wij willen een enkele reis woonwerk kunnen corrigeren ipv een retour.

Gaat hier een oplossing voor komen in de app zelf ipv dat we extra kilometerregeling moeten gaan aanmaken?

Diana75
CONTRIBUTOR *

door Diana75

Is het ook mogelijk om de correctie woon-werk (vinkje) standaard aan te hebben staan (niet mogelijk voor de medewerker om te wijzigen)? Dat medewerkers hier geen keuze in hebben.

Rick4
CONTRIBUTOR **

door Rick4

Ook wij signaleren dat het lastig is als je al medewerker niet kunt kiezen voor een enkele reis aftrek woon-werkverkeer.  Het komt vaak voor dat iemand vanaf huis naar een bezoekadres gaat en daarna naar de standplaats reist. Dat is een enkele reis aftrek woon-werkverkeer. Immers vanaf de standplaats naar huis is geen dienstreis maar woon-werkverkeer. Als men nu aftrek woon-werkverkeer aanklikt kan men zelfs in de min uren terechtkomen omdat er teveel (retour) in mindering wordt gebracht. 

 

Aanpassen van de afspraken in je reiskostenbeleid leidt inderdaad tot oncontroleerbare declaraties. Voor medewerkers moet de App zo logisch ingericht zijn dat zij niet eerst moeten bedenken of gaan teruglezen hoe het reiskostenbeleid het probleem oplost van het niet kunnen kiezen voor een enkele reis aftrek woon-werkverkeer.

 

 

Voor een goede implementatie en acceptatie van de App kilometers is de optie enkele reis onmisbaar.

 

 

 

Ellie van der Heide
CHAMPION **

door Ellie van der Heide (Bijgewerkt ‎29-06-2023 08:18 door Ellie van der Heide )

Wij constateren dat dit bij ons vaak fout gaat en ondanks correcties van de SA en informeren werknemers dat het fout blijft gaan helaas. 

Wij communiceren dat als men in een dienstreis op de heen of terugreis de reguliere woon-werk afstand aflegt bij het begin of eind van de declaratie dat

- men de totale afgelegde route opgeeft 

- het vinkje corrigeer woon- werk aangevinkt moet zijn (met als gevolg dat woon-werk retour wordt afgetrokken van reis - dat hebben we ook zo in onze regeling opgenomen, ingegeven door de (on) mogelijkheden in de app)

- en dat men deze dag in gewerkte dagen mag opgeven als gereisde dag voor woon-werkverkeer. 

Helaas zien we vaak dat de dienstreis vanaf kantoor wordt opgegeven en dat men dan naar huis gaat en wisselend wel / niet het vinkje corrigeren opgeeft. 

 

De declaraties zijn lastig te controleren. Het zou helpen als;

- indien het woonadres gebruikt wordt deze met een kleur of huisje zichtbaar wordt in de afgelegde route 

- de standaard werklocatie ook zo aan te klikken is (of keuze uit meerdere werklocaties conform andere wens) en deze ook zichtbaar is als werklocatie

- men voor thuis niet het eigen woonadres zou moeten hoeven opgeven maar een huisje of iets dergelijks zou kunnen aanklikken 

- dergelijke kleuren / icoontjes maken dat een declaratie makkelijker te controleren is door de SA op een vermenging van woon-werk met een

dienstreis 

- maar nog mooier zou zijn: de software in de app kan dan zo slim zijn om dit te controleren en te signaleren of zelfs het vinkje te corrigeren. 

- en dan bij voorkeur een correctie enkele reis of retour.