Mijn Communities
Help
marcovda
CONTRIBUTOR *

Youforce Docs | Aanvullende mail | afbeelding

door marcovda

In zowel de brieven als in de aanvullende mail willen wij een afbeelding verwerken. Als de documenten worden gegenereerd in Self Services worden de afbeeldingen in de brieven goed geladen maar in de aanvullende mail niet. Als we de aanvullende mail als bijlage versturen dan wordt de afbeelding wel goed geladen.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Doen wij iets verkeerd of is het gewoon niet mogelijk?

1 ANTWOORD 1

door Peter van Miltenburg

Hallo @marcovda,

Je kunt in de editor een afbeelding invoegen met Invoegen > Afbeelding > Afbeelding uploaden. Als je dat gedaan hebt kun je met Rechtermuisknop > Opmaak > Opslagopties de eigenschappen van de afbeelding instellen. Als het goed is staat de optie Gegevens insluiten in document automatisch aan en dat is belangrijk, omdat de afbeelding in het document moet worden opgeslagen in plaats van als referentie naar een externe afbeelding (via een URL of de lokale pc). Bij het genereren van het document kan de afbeelding niet gevonden worden als hij niet 'embedded' is in de template.

Als je vervolgens een document genereert op basis van deze template, dan zal de afbeelding ook in het uiteindelijke document zitten. Als je kiest voor HTML, dan wordt de afbeelding gecodeerd opgenomen in de HTML:

 

PetervanMiltenburg_1-1649868499643.png

 

Als dit document in HTML-formaat vervolgens wordt gebruikt om een email te sturen, dan zit het plaatje dus al in de email. Elk browser kan deze HTML weergeven. Als de HTML echter wordt gebruikt als email, dan hangt het helaas van het email-programma af of de mail wordt getoond zoals gewenst. Zo ondersteund Gmail 'embedded' afbeeldingen niet, en Outlook blokkeert emails met dergelijke afbeeldingen vaak. Als de mail als bijlage wordt verstuurd dan opent de bijlage niet in het mailprogramma, maar de bijlage wordt in de browser getoond en dan zie je dus wel de afbeelding.

Er zijn in het algemeen twee alternatieven om afbeeldingen in een email op te nemen, en dat is als bijlage (wat Gmail doet) of als referentie naar een URL waarmee de afbeelding kan worden opgehaald vanaf internet. Deze methoden worden echter niet ondersteund in Youforce Docs, omdat de afbeelding dan niet in het document zelf is opgenomen en er geen sprake is van een 'self contained' document. Overigens ondersteunt Microsoft Word ook geen externe links naar afbeeldingen meer en kun je in de recentere versies van Word alleen nog embedded images invoegen.

Er is dus helaas geen eenvoudig alternatief om afbeeldingen in te voegen in een HTML-document zodat deze in elk mailprogramma wordt getoond.