Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

In i spåkulan - Står vi inför massarbetslöshet?

av Anonymous (Uppdaterad ‎14-09-2018 09:44 ( )

Det händer mycket nu rörande AI och robotifiering. Redan nu kan affärssystemet ta hand om många tidigare tidskrävande uppgifter åt en och man behöver i princip aldrig röra några papper eller knappa in några siffror i datorn längre.  Snart har vi röststyrning, big data analyser och ännu mer automatiseringar, det går åt ett håll och det är att vi kommer behöva lägga mindre och mindre tid på administration.  action-ai-android-595804.jpg

 

Många säger att det här kommer leda till massarbetslöshet och stora klyftor i samhället. Men de finns också de som tror att vi bara kommer att lägga om resurserna - precis som i tidigare effektiviserings-paradigm - så att de som tidigare gjorde uppgifterna som robotarna nu tagit över istället lägger tiden på ökad produktivitet genom sälj och kundtjänst.  

 

Effektivisering och till viss del automatisering har pågått under väldigt lång tid och hittills har det mest lett till ökad produktivitet och tillväxt.

 

Vad tror ni händer i denna våg av automatisering? Vad kommer ni lägga frilagda resurser på? 

1 SVAR 1
Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Pratade med en kund idag som berättade att de uteslutande har lagt de resurser de har frilagt genom olika digitaliseringsprojekt på kundservice. De lägger alltså betydligt mer tid på att utveckla kundupplevelsen. De har gjort det enklare för kunden att komma igång själv med deras produkter, de har uppföljningssamtal efter affär och de hör av sig till gamla kunder minst en gång per år. 

 

Ska bli spännande att höra om något år hur de upplever att det har påverkat deras verksamhet.  

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här