avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Spenderar du mycket tid på hanteringen av inkommande leverantörsfakturor?

av Niclas Fundin

Hanteringen av leverantörsfakturor är ett av de första områden svenska företag väljer att digitalisera. Är ni ett av dem?  

 

Det finns många spännande lösningar som hanterar leverantörsfakturor som har gjort kopplingar till Mamut. En av dem är Compello.

Med ett elektroniskt fakturahanteringssystem (EFH) kan du effektivisera din fakturavardag och frigöra tid. När de anställda får tillgång till att attestera fakturor elektronisk, frigörs tid som tidigare användes för distribution, uppföljning och letande av fakturor. Med ett EFH så slipper du manuellt fylla i fakturainformation i Mamut och du slipper att jaga attestanter.

Med Compello Invoice Approval har du alla dina leverantörsfakturor på en plats där du enkelt kan kontera, distribuera, attestera, och föra över fullständiga fakturor till Mamut. Gamla fakturor kan du få fram genom lösningens arkiv. Lösningen funkar på PC, smarttelefoner och surfplattor. Det gör att du kan attestera dina fakturor när det bäst passar dig.

För att komma igång gör du så här:
1. Starta ett Invoice Approval abonnemang
2. En Compello representant sätter upp er tjänst
3. Halvdagsutbildning av Compello Invoice Approval
4. Du är nu redo att dra nytta av automatiseringen som möjliggörs av Compello

 

Vill du veta mer? Hör av er till Compello så berättar de mer.

2 SVAR 2
Joa Palmér
CONTRIBUTOR **

av Joa Palmér

Det finns ju flera leverantörer som erbjuder denna tjänst. Vi gjorde nyligen en upphandling och valet föll på en annan, i våra ögon bättre tjänst. Det är svårt att inte undra varför ni väljer att lyfta fram bara en av de leverantörer som har byggt en standardiserad koppling mot Mamut? Får ni provision?

av Niclas Fundin

Hej Joa. 

 

Vi har många system och tjänster som har kopplingar till Mamut och anledningen till att jag skriver just om Compello här är att de har varit aktiva med utveklingen av kopplingen och visat oss hur de kan hjälpa våra kunder. Nej vi får ingen provision.  

 

Vilka använder ni och vad var det som gjorde att ni valde dem?