Mina produkter
Hjälp
Samuel Gustafsson
CONTRIBUTOR **

Periodisering hel faktura

av Samuel Gustafsson

Finns det på något enkelt sätt möjligheten att periodisera en hel kund- och/eller leverantörsfaktura utan att behöva lägga till periodiseringsnyckel på radnivå?

2 SVAR 2
Frida Person
PARTNER

av Frida Person

Hej!

 

Du kan styra periodiseringen på två olika sätt. Antingen så behöver man, precis som du skriver, lägga en periodiseringsnyckel på raden på kund-/leverantörsfakturan, eller så kan man styra det via artiklar. Du kan lägga en periodiseringsnyckel på artikeln som sedan läggs på fakturan, då slipper du lägga en periodiseringsnyckel på radnivå. Periodiseringsnyckel kommer alltså följa med varje gång du väljer denna artikel. Det som dock är viktigt att vara uppmärksam på är att om man väljer att styra det via artikeln så kommer samtliga fakturor med denna artikel att periodiseras.

 

Vänliga hälsningar,

Frida Person

Visma.net konsult, Exsitec

 

Samuel Gustafsson
CONTRIBUTOR **

Hej,

 

Tack för tipset, men tyvärr hjälper inte detta mig alls då problemet inte är styrt, eller går att styra, på artikelnivå utan helt på fakturanivå, både på leverantör- och kundsidan. Det känns ju helt meningslöst att ibland behöva sitta och klicka rad för rad, på ibland väldigt många rader, bara för att nyttja systemets periodiseringsfunktion.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här