avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Utbildningsmaterial Kundreskontra

Hej

Här hittar du det senaste utbildningsmaterialet för modulen Kundreskontra. Materialet går bland annat igenom hur du lägger upp en ny kund, registrerar en faktura samt gör en betalning. 

4 SVAR 4
CONTRIBUTOR **

Re: Utbildningsmaterial Kundreskontra

Hej! Det står inget om förskottsbetalning från kund i materialet? Hur skall detta hanteras i systemet? Den riktiga fakturan kommer at skapas ur logistikdelen så småningom, men kunden behöver ett fakturaunderlag till sin förskottsbetalning. //Jenny

Re: Utbildningsmaterial Kundreskontra

Hej Jenny!

Nej det är riktigt att det inte står något om förskottsfaktura til lkund. Det beror på att i dagsläget så finns det ingen funktion för förskottsfaktura till kund. Detta är något som vi jobbar på för att få till.

Tills vidare finns det två alternativ att hantera detta. 

1. Ni mailar en orderbekräftelse till kunden från Logistikmodulen. I mailet skriver ni att ni vill ha betalt innan varorna skickas. När betalningen kommer från kunden bokas den som en oberoende betalning som sedan matchas mot fakturan när den skapas.

2. Ni skapar en faktura från Financials med en ej lagerförd artikel för förskott. När betalningen kommer bokas den som en oberoende betalning. Förskottsfakturan krediteras och betalningen matchas sedan mot fakturan som skapas i logistikmodulen.

CONTRIBUTOR **

Re: Utbildningsmaterial Kundreskontra

Hej, detta inlägg/svar gjordes 2016, det är nu 2018 och vi kan inte hitta hur vi ska skapa en förskottsfaktura till våra utlandskunder. Då vi kräver förskott på alla exportbetalningar så behöver vi denna funktion fungerande, vad är status nu 2 år senare? Ni måste väl ha lyckats ta fram detta nu? Förskottsfakturor är ändå så pass vanligt förekommande vid exporthandel att alternativet att det inte finns känns rätt otänkbart.

Re: Utbildningsmaterial Kundreskontra

Hej Therese,

Ett tips om det är så att ni har Logistik som kanske kan vara till hjälp tillfälligt?

 

Vi har tillfälligt löst det för en del av våra kunder genom att vi har ändrat en orderbekräftelse så att det istället för Order Confirmation står Prepayment (hård kodat) samt lite andra värden i orderhuvud fälten som de använder när de behöver ha en förskottsfaktura att skicka till kunderna.

Men det kräver då att man har en orderbekräftelse som man normalt inte använder. Alternativt att man har en version i Orderbekräftelse layouterna som man bockar i när man skall skriva ut.

 

Nackdelen är dock att kundens betalning inte hänvisar till ett faktura nummer utan till ett ordernummer. men om man skapar en förskottsbetalning i kundreskontran och där lägger in order att matcha så underlättar det.

 

Mvh

Angela