avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Anonymous
Inte tillämpbar

Utbildningsmaterial Kundreskontra

av Anonymous

Hej

Här hittar du det senaste utbildningsmaterialet för modulen Kundreskontra. Materialet går bland annat igenom hur du lägger upp en ny kund, registrerar en faktura samt gör en betalning. 

4 SVAR 4
Anonymous
Inte tillämpbar

av Anonymous

Hej Jenny!

Nej det är riktigt att det inte står något om förskottsfaktura til lkund. Det beror på att i dagsläget så finns det ingen funktion för förskottsfaktura till kund. Detta är något som vi jobbar på för att få till.

Tills vidare finns det två alternativ att hantera detta. 

1. Ni mailar en orderbekräftelse till kunden från Logistikmodulen. I mailet skriver ni att ni vill ha betalt innan varorna skickas. När betalningen kommer från kunden bokas den som en oberoende betalning som sedan matchas mot fakturan när den skapas.

2. Ni skapar en faktura från Financials med en ej lagerförd artikel för förskott. När betalningen kommer bokas den som en oberoende betalning. Förskottsfakturan krediteras och betalningen matchas sedan mot fakturan som skapas i logistikmodulen.

Therese Karl
CONTRIBUTOR **

av Therese Karl

Hej, detta inlägg/svar gjordes 2016, det är nu 2018 och vi kan inte hitta hur vi ska skapa en förskottsfaktura till våra utlandskunder. Då vi kräver förskott på alla exportbetalningar så behöver vi denna funktion fungerande, vad är status nu 2 år senare? Ni måste väl ha lyckats ta fram detta nu? Förskottsfakturor är ändå så pass vanligt förekommande vid exporthandel att alternativet att det inte finns känns rätt otänkbart.

Angela Grenhagen
CHAMPION *

Hej Therese,

Ett tips om det är så att ni har Logistik som kanske kan vara till hjälp tillfälligt?

 

Vi har tillfälligt löst det för en del av våra kunder genom att vi har ändrat en orderbekräftelse så att det istället för Order Confirmation står Prepayment (hård kodat) samt lite andra värden i orderhuvud fälten som de använder när de behöver ha en förskottsfaktura att skicka till kunderna.

Men det kräver då att man har en orderbekräftelse som man normalt inte använder. Alternativt att man har en version i Orderbekräftelse layouterna som man bockar i när man skall skriva ut.

 

Nackdelen är dock att kundens betalning inte hänvisar till ett faktura nummer utan till ett ordernummer. men om man skapar en förskottsbetalning i kundreskontran och där lägger in order att matcha så underlättar det.

 

Mvh

Angela 

 

 

Mvh
Angela Grenhagen
Polgate AB
Jenny D
CONTRIBUTOR **

av Jenny D

Hej! Det står inget om förskottsbetalning från kund i materialet? Hur skall detta hanteras i systemet? Den riktiga fakturan kommer at skapas ur logistikdelen så småningom, men kunden behöver ett fakturaunderlag till sin förskottsbetalning. //Jenny