Mina produkter
Hjälp
Grann Oljehund
CONTRIBUTOR **

Fakturans disponering

av Grann Oljehund

Hej,

När man skapar en faktura kan man välja att gruppera Arbetstimmar, Reskostnader och Produkter under Fakturainställningar. Reskostnader och Produkter har alternativet att gruppera efter ”Alla tillsammans” vilket Arbetstimmar inte har. Varför finns inte denna möjlighet för Arbetstimmar?

Har man som vi, projekt med flera discipliner och timarvoden blir det en väldigt konstig faktura om man grupperar Arbetstimmar efter de möjligheter som erbjuds idag.

7 SVAR 7
Leila_Andersson
CONTRIBUTOR **

av Leila_Andersson

Hej, Även vi behöver kunna gruppera arbetstimmar med olika timpriser. Som det är nu hamnar timmarna under var sin rubrik med samma namn, dessutom inte direkt under varandra, så vi får joxa manuellt för att fakturan ska bli enhetlig. Vi vill gärna kunna slå ihop alla arbetstimmar med samma beskrivning, trots att de har olika timpris. 

av Susanne Neretnieks

Hej!

Precis som Emma beskriver kommer rader som tillhör samma projekt ändå att bli egna rader om de har olika pris eller tillhör olika kostnadsställen. Anledningen till detta är att det i integrationen till ekonomisystemet måste gå att särskilja posterna så att bokföringen blir korrekt. 

 

Vänliga hälsningar, 

Susanne

Grann Oljehund
CONTRIBUTOR **

Hej Susanne,

Tack för svar! Jag tycker ändå att det är två saker vi pratar om. Timmarna som är godkända och ska vidare till ett ekonomisystem OCH vad som står på fakturan. Borde man inte kunna skriva något valfritt på fakturan (som jag efterfrågar) och de underliggande timmarna går vidare till ekonomisystemet? När det gäller Resekostnader och Produkter funkar det ju att man använder alternativet ”Alla tillsammans” (man ser inte delarna utan allt läggs ihop och benämns med t.ex. Resekostnader på fakturan).

semarja
CONTRIBUTOR **

av semarja

Hej, jag önskar också ökad flexibilitet hur rader på fakturor kan sammanställas och grupperas

av Emma Wesslén

Hej Grann Oljehund! 

 

Om du väljer Grupperade efter: Projekt på arbetstimmar så blir det i stort samma som grupperingsalternativet Alla tillsammans som finns på Produkter och Resekostnader.

 

Det förutsätter dock att du inte har slagit ihop fler projekt på ett fakturaunderlag, då kommer du få fler rader för respektive projekt. Det blir även uppdelade rader inom samma projekt om du har olika kostnadsställen och enhetspriser på tidposterna. 

 

Alla tillsammans som gruppering för arbetstimmar var inte så efterfrågad vid tidpunkten som funktionen utformades men vi ser givetvis alltid på förbättringar kring funktionerna i Project Management om läget och behovet förändras! 

Grann Oljehund
CONTRIBUTOR **

Hej Emma,
och tack för svar. I våra projekt ingår flera kompetenser med olika timdebitering. Det är just här problemet uppstår. När man grupperar efter ”Projekt” så blir det en rad på fakturan, för varje timdebitering. Det skulle lösas med ”Alla tillsammans”.

Skärmavbild 2021-03-23 kl. 08.37.28.png

Hej igen! 

 

Okej vi förstår vad du menar och tar med det som ett förbättringsförslag till kommande versioner. 

Vi kan inte lova att det kommer ske någon ändring i dagsläget men om vi ser att behovet finns och fler önskar samma förbättring så kan det bli aktuellt. 

 

Trevlig Torsdag 🙂 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här